Luptătorul român Alin Alexuc-Ciurariu, clasat pe locul 5 la cat. 98 kg, stilul greco-romane, marți, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce Alina Rotaru a ratat calificarea în finala probei de săritură în lungime.
Luptătorul român Alin Alexuc-Ciurariu, clasat pe locul 5 la cat. 98 kg, stilul greco-romane, marți, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a afirmat pe contul său de Facebook că visul la o medalie olimpică s-a amânat cu patru ani.
Visul la o medalie olimpică nu s-a încheiat, ci doar s-a amânat pentru patru ani. O perioadă lungă în care voi învăța din greșeli și voi reveni mai bun, mai puternic, mai determinat. Mă înclin în fața celor care au avut încredere în mine!, a scris Alexuc în mesajul său.
Mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru mesajele frumoase date înainte, dar și după. Îmi pare rău că n-am reușit să aduc o medalie României la lupte. Sunt emoționat să văd atât de multă lume care mă iubește și mă susține. A fost o mândrie să reprezint România la cea mai importantă competiție din lume, a mai spus Alexuc.
Alin Alexuc-Ciurariu s-a clasat pe locul 5 după ce a fost învins în meciul pentru medalia de bronz de turcul Ildem Cenk (4-0).
"Ce pot să mai spun? A fost mai bun ca mine. Este a doua medalie pe care mi-o fură așa, după cea de la Mondiale", a reacționat Alexuc imediat după meci.
JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Alina Rotaru a ratat calificarea în finala de la lungime
Atleta română Alina Rotaru a ratat calificarea în finala probei de săritură în lungime, marți, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru 13 centimetri.
Atleta română Alina Rotaru a ratat calificarea în finala probei de săritură în lungime, marți, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru 13 centimetri.
otaru a evoluat în Grupa A de calificare, reușind două din cele trei încercări, prima, cu 6,40 m, și a treia, cu 6,38 m, însă a ratat finala în condițiile în care 6,40 m a fost a 18-a performanță din calificări, la 13 cm de ultima atletă care a prins finala, britanica Jazmin Sawyers (locul 12, 6,53 m).
Sârboaica Ivana Spanovic a avut cea mai bună evoluție din calificări, cu o săritură de 6,87 m.
Finala este programată miercuri.
JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Andrei Muntean, locul 6 în finala de la paralele
Gimnastul român Andrei Muntean s-a declarat foarte mulțumit de evoluția sa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a ocupat locul 6 în finala de la paralele.
Sunt foarte mulțumit de evoluția mea! Acesta mi-a fost obiectivul, să fac exercițiul cât mai curat, cât pot eu de bine, și mă bucur că mi-a reușit. Aș fi putut să fac un exercițiu mai greu, cu o dificultate mai mare, dar dacă pierdeam la execuție nu avea niciun rost. Am preferat să fac exercițiul pe care îl știu cel mai bine. Dacă pe viitor voi putea să fac un exercițiu mai greu, cu aceeași acuratețe, atunci cu siguranță mă voi bate și la medalie. Pas cu pas, a declarat Muntean, citat de pagina de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo, club la care este legitimat.
A fost o competiție care m-a ajutat foarte mult și mi-a dat încredere în mine. Cel mai important este că am reușit să-mi stăpânesc emoțiile și să fac un exercițiu bun în finală. Ceea ce de obicei nu prea reușeam. Mi s-a întâmplat de multe ori să-mi fac exercițiul în calificări și în finală să greșesc. Dar acum, la cea mai importantă competiție, mi-a ieșit totul. Vom continua cu pregătirea, pentru că nu mai este mult timp și avem Campionatele Europene, la noi, în România, anul viitor, unde sperăm să facem o treabă bună. Cu atât mai mult cu cât suntem acasă, iar publicul va fi alături de noi, a mai spus Muntean.
JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Primul titlu olimpic pentru Jamaica la 110 m garduri
Jamaicanul Omar McLeod a cucerit medalia de aur în proba de 110 m garduri din cadrul concursului atletic al Jocurilor Olimpice de vară ediția 2016, impunându-se cu timpul de 13sec.05/100 în finala desfășurată marți la Rio de Janeiro.
McLeod, în vârstă de 26 ani, a adus astfel primul titlu olimpic în această probă pentru Jamaica, țară ai cărei atleți sunt specializați mai ales în probele de sprint.
Spaniolul de origine cubaneză Orlando Ortega a intrat în posesia medaliei de argint, fiind cronometrat în 13sec.17/100, în timp ce bronzul a revenit francezului Dimitri Bascou (13sec.24/100).
Finala olimpică la 110 m garduri s-a derulat în absența campionului mondial en titre, rusul Serghei Șubenkov, suspendat de Federația internațională de atletism (IAAF) în urma scandalului de dopaj care a afectat țara sa.
JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Haltere: Aur și record mondial pentru georgianul Talahadze
Halterofilul georgian Lașa Talahadze a cucerit medalia olimpică de aur la categoria +105 kg, stabilind totodată un nou record mondial cu un total de 473 kg, marți în cadrul Jocurilor de la Rio de Janeiro.
Talahadze, care a ridicat 215 kg la stilul smuls și 258 kg la aruncat, la ultima sa încercare, a profitat din plin de ratările favoritului iranian Behad Salimikordasiabi, deținătorul titlului.
Armeanul Gor Minasian (451 kg) a cucerit medalia de argint, în timp ce Irakli Turmanidze, un alt georgian, a intrat în posesia bronzului, cu un total de 448 kg.
De menționat că Talahadze și Minasian au fost suspendați anterior pentru dopaj.
Clasament final — categoria +105 kg:
1. Lașa Talahadze (Georgia) 473 kg (215 kg la stilul smuls + 258 kg la aruncat) — record mondial
2. Gor Minasian (Armenia) 451 kg (210 + 241)
3. Irakli Turmanidze (Georgia) 448 kg (207 + 241)
4. Ruben Aleksanian (Armenia) 440 kg (195 + 245)
5. Fernando Saraiva Reis (Brazilia) 435 kg (195 + 240)
6. Rustam Djangabaev (Uzbekistan) 432 kg (195 + 237)
7. Mart Seim (Estonia) 430 kg (187 + 243)
8. Jiri Orsag (Cehia) 425 kg (185 + 240)
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci