Joe Biden ar putea să se retragă din cursa prezidențială. Motivele posibile invocate de președinte

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Joe Biden a declarat că ar putea lua în considerare retragerea din cursa prezidențială dacă ar apărea o "problemă medicală". Declarația a fost făcută într-un interviu acordat lui Ed Gordon de la BET News și a fost prezentată de New York Times.

În interviu, Biden a fost întrebat dacă există vreo circumstanță care l-ar determina să renunțe la cursa prezidențială. În răspunsul său, Biden a menționat că ar lua în considerare retragerea doar în cazul în care ar apărea o problemă medicală gravă, potrivit The Guardian.

"În cazul în care aș avea o problemă medicală care să apară, dacă cineva, dacă medicii ar veni la mine și ar spune că am o problemă sau altă problemă (...)", a spus Biden.

Youtube video image

Alte declarații

La începutul acestei luni, Biden a afirmat într-un interviu cu George Stephanopoulos, gazda emisiunii ABC, că s-ar retrage din cursă doar dacă "Domnul Atotputernic" i-ar cere acest lucru.

Declarațiile lui Biden vin în contextul unor apeluri tot mai frecvente din partea democraților de a-și retrage candidatura pentru realegere, din cauza preocupărilor legate de vârsta sa. Aceste preocupări s-au intensificat în special după performanța sa slabă în dezbaterea cu Donald Trump.

Criticile din cadrul partidului democrat subliniază îngrijorările legate de capacitatea lui Biden de a-și îndeplini responsabilitățile prezidențiale, în contextul în care acesta ar putea câștiga un al doilea mandat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel