Joe Biden avertizează: Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuţei

Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuţei, spune preşedintele american Joe Biden. Organizaţia Mondială a Sănătăţii se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri.

Alegeri prezidentiale 2024

Epidemia de variolă a maimuţelor este un lucru care „ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea", a declarat duminică preşedintele american Joe Biden.

Acesta a adăugat că oficialii americani din sănătate analizează posibile tratamente şi vaccinuri, potrivit Reuters.

„Lucrăm din greu pentru a ne da seama ce facem", le-a declarat Biden reporterilor la o bază aeriană din Coreea de Sud, înainte de a pleca cu Air Force One spre Japonia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara că se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri pe măsură ce extinde supravegherea în ţările în care boala nu este întâlnită în mod obişnuit.

Începând de sâmbătă, 92 de cazuri confirmate şi 28 de cazuri suspecte de variola maimuţei au fost raportate din 12 state care nu sunt endemice.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă de obicei uşoară şi este endemică în unele părţi din Africa de Vest şi Centrală.

Variola maimuței - simptome și mod de transmitere. Precizări despre primul posibil caz în România de variola maimuței

Numărul de cazuri în creștere de infectare cu variola maimuței a provocat îngrijorări și în Europa.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire.

Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, precizăm următoarele:

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. 

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Pentru mai multe informații legate de variola maimuței, Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Variola maimuței - simptome

Variola maimutei este o infecție virală rară, cu infectare umană (VEZI CONTINUAREA AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel