Joe Biden insistă că "Ucraina poate să îl oprească pe Putin" și promite sisteme de apărare aeriană Kievului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Joe Biden a promis mai mult sprijin pentru Ucraina - inclusiv sisteme de apărare aeriană - în timp ce a întâmpinat statele membre NATO la summitul de la Washington care marchează cea de-a 75-a aniversare a organizației.

Atacat de zvonuri privind starea sa de sănătate, președintele american a ținut un discurs hotărât în care a insistat că blocul comunitar este "mai puternic ca niciodată".

Discursul a avut loc în contextul intensificării invaziei Rusiei în Ucraina, iar rivalul prezidențial al lui Joe Biden, Donald Trump, continuă să sugereze că SUA vor părăsi NATO dacă va câștiga alegerile din noiembrie.

"Putin nu vrea nimic mai puțin, nimic mai puțin, decât subjugarea totală a Ucrainei... și să șteargă Ucraina de pe hartă", a declarat Joe Biden.

"Ucraina îl va opri pe Putin", a continuat președintele Statelor Unite.

Punctul central al summitului NATO va fi reprezentat de noi promisiuni de ajutor militar și umanitar pentru Ucraina.

Joe Biden și liderii Germaniei, Italiei, Olandei și României au promis încă cinci sisteme Patriot și alte sisteme strategice de apărare aeriană pentru a proteja orașele, civilii și soldații ucraineni.

Alți aliați, inclusiv Canada, Norvegia, Spania și Regatul Unit, vor furniza alte sisteme menite să îmbunătățească apărarea Ucrainei.

"Acesta este un moment crucial pentru Europa și comunitatea transatlantică și, aș putea adăuga, pentru lume", a adăugat Joe Biden.

Volodimir Zelenski susține că trebuie luate măsuri decisive înainte de alegerile prezidențiale americane din noiembrie 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit marți la Washington și a declarat că va "lupta" pentru ca NATO să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei și să o doteze cu mai multe avioane de luptă F-16.

Într-un discurs rostit la Reagan Institute, el a declarat că trebuie luate măsuri decisive înainte de alegerile prezidențiale americane din noiembrie pentru a respinge ofensiva Rusiei împotriva țării sale.

"Este timpul să ieșim din umbră pentru a lua decizii ferme, pentru a acționa și să nu așteptăm ca noiembrie sau alte luni să vină.Trebuie să fim puternici și intransigenți toți împreună", a spus Zelenski.

Iar într-un Q&A cu gazda Fox News Bret Baier după discursul președintelui american, el a adăugat: "Sper că, dacă poporul american îl va alege pe președintele Trump, sper că politica sa cu Ucraina nu se va schimba.  Sper că Statele Unite nu vor ieși niciodată din NATO".

Între timp, Casa Albă speră că președintele poate întoarce pagina cu privire la speculațiile privind sănătatea sa.

Joe Biden a depus eforturi pentru a convinge alegătorii americani, donatorii și Partidul Democrat că este pregătit pentru realegere.

Președintele a respins apelurile de a se da la o parte în cursa sa împotriva lui Trump, promițând să îl învingă.

Luni, medicul său a explicat că președintele Biden nu a prezentat niciun semn al bolii Parkinson, după ce rapoartele au susținut că un specialist l-a vizitat pe președinte de mai multe ori în ultimul an.

Medicul personal al lui Biden, Kevin O'Connor, a publicat o scrisoare în care a insistat că "președintele Biden nu a consultat un neurolog în afara examinării sale medicale anuale", conform Sky News. 

CITEȘTE ȘI: Medicul lui Joe Biden dezvăluie rezultatele unui "examen neurologic extrem de detaliat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel