Joe Biden, noi atacuri la adresa lui Trump: Este un ''pericol real pentru securitatea Americii''

Sursa foto: Facebook Joe Biden
Sursa foto: Facebook Joe Biden

Președintele american Joe Biden afirmă că fostul lider de la Casa Albă și actualul candidat republican, Donald Trump, constituie un "pericol real pentru securitatea Americii" în cazul în care va câștiga alegerile din 5 noiembrie.

"Ascultaţi-mă! Dacă va câştiga (...) aceste alegeri, uitaţi ce se va întâmpla. Este periculos. El este un pericol real pentru securitatea Americii", a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani, care a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat şi a predat ştafeta vicepreşedintei Kamala Harris.

"Ne aflăm într-un punct de cotitură. Suntem cu adevărat acolo (...) şi democraţia este elementul cheie", a adăugat Biden în acest interviu înregistrat în urmă cu câteva zile la Casa Albă, în care apare într-o formă mai bună decât în timpul dezbaterii sale dezastruoase din 27 iunie, în direct la CNN, împotriva lui Donald Trump.

"Am avut, într-adevăr, o zi proastă în timpul acestei dezbateri pentru că eram bolnav, dar nu am o problemă gravă de sănătate", l-a asigurat el pe reporterul CBS care l-a întrebat despre subiect.

La trei săptămâni după acea dezbatere, Biden a anunţat pe 21 iulie că nu mai candidează la alegerile din 5 noiembrie şi a fost înlocuit la scurt timp de Harris, conform Agerpres.

Biden nu are încredere într-o tranziție pașnică a puterii dacă Trump va pierde: "Va fi o baie de sânge"

Nu este ultimul atac lansat de Joe Biden la adresa lui Donald Trump de când și-a anunțat retragerea. Președintele a declarat miercuri că nu are încredere că va exista o tranziție pașnică a puterii dacă fostul președinte, Donald Trump, pierde în noiembrie, indicând comentariile candidatului republican care sugerează că singurul mod în care ar pierde este dacă alegerile îi sunt furate.

"Dacă Trump câștigă, nu, nu sunt deloc încrezător sau liniștit", a spus Biden într-un interviu acordat CBS News, înainte de a se corecta. "Adică, dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător. Vorbește serios, iar noi nu îl luăm în serios. El vorbește cât se poate de serios – toate lucrurile despre 'dacă pierdem, va fi o baie de sânge, vor fi alegeri furate', și altele sunt pe bune", a adăugat el în primul său interviu de la încheierea campaniei, care este așteptat să fie difuzat în întregime duminică dimineață.

Trump a avertizat în martie că, dacă va pierde alegerile din 2024, va fi o "baie de sânge" pentru industria auto americană și pentru țară

Trump a avertizat în martie că, dacă va pierde alegerile din 2024, va fi o "baie de sânge" pentru industria auto americană și pentru țară – comentarii pe care Biden și campania sa le-au exploatat rapid, susținând că fostul președinte incită la violență politică.

Biden a avertizat de mult timp că este puțin probabil ca Trump să cedeze dacă pierde, făcând din problema protejării democrației un principiu central al campaniei sale din 2024. În remarcile din Biroul Oval de luna trecută, explicând decizia sa de a-și încheia campania, Biden a încercat să atace refuzul lui Trump de a accepta rezultatele alegerilor cu propria sa decizie de a se retrage din funcția de candidat democrat. Vezi tot articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel