Joe Biden nu a fost informat că secretarul american al Apărării a fost internat în spital. ”Aceasta a fost procedura mea medicală, și îmi asum pe deplin responsabilitatea”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost internat în spital.

Administrația Biden nu a fost informată timp de zile că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost internat in spital, a declarat cel puțin un oficial pentru media americană.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat luni la Centrul Medical Walter Reed din cauza unor complicații survenite în urma unei intervenții chirurgicale. Un oficial a declarat partenerului american al BBC, CBS, că nu a fost informată Casa Albă despre acest lucru până cel puțin joi dimineață.

Austin a acceptat responsabilitatea pentru lipsa de comunicare.

”Recunosc că aș fi putut face o treabă mai bună asigurându-mă că publicul este informat corespunzător. Mă angajez să fac mai bine”, a spus el într-o declarație.

Secretarul apărării se află imediat sub președinte în lanțul de comandă al armatei americane.

Secretarul își asumă responsabilitatea

Austin a adăugat că este ”important să se spună: aceasta a fost procedura mea medicală, și îmi asum pe deplin responsabilitatea pentru deciziile mele privind divulgarea. Sunt foarte bucuros că mă simt mai bine și aștept cu nerăbdare să mă întorc în curând la Pentagon".

Se pare că încă se află în spital, dar un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării citat de agenția de știri AFP a declarat că a revenit la îndatoririle sale vineri.

Nu este clar câte dintre responsabilitățile sale a putut să le îndeplinească din cauza bolii sale, nici în ce măsură adjunctul secretarului Apărării, Kathleen Hicks, a intervenit pentru a ajuta. Oficiali au declarat pentru CNN că ea a preluat periodic atribuțiile în timpul spitalizării lui Lloyd Austin, în timp ce ea însăși se afla în vacanță în Puerto Rico.

Joe Biden a vorbit cu secretarul american al Apărării

Între timp, se spune că Joe Biden a avut o conversație cu secretarul american al Apărării. ”Președintele are încredere deplină în secretarul Austin. Se așteaptă să-l vadă din nou la Pentagon”, a declarat un oficial pentru AFP.

Asociația de Presă a Pentagonului, formată din jurnaliști care acoperă Departamentul Apărării, a criticat, de asemenea, aparenta lipsă de transparență printr-o scrisoare adresată Pentagonului vineri.

”Într-un moment în care există amenințări tot mai mari la adresa membrilor serviciilor militare americane în Orientul Mijlociu și SUA joacă roluri cheie în securitatea națională în războaiele din Israel și Ucraina, este deosebit de important ca publicul american să fie informat despre starea de sănătate și capacitatea de luare a deciziilor a liderului său de apărare”, se menționează în scrisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel