Joe Biden, o nouă gafă. A uitat în ce oraș se află în timpul unui discurs important în care promite ajutor pentru Ucraina

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Joe Biden a făcut o nouă gafă la întâlnirea Adunării Generale a ONU de la New York.

Președintele Joe Biden a condus un grup de peste 30 de țări în exprimarea sprijinului lor pentru Ucraina, miercuri, în timp ce președintele Volodimir Zelenski încearcă să mobilizeze lumea în jurul planului său de pace și să mențină atenția asupra țării sale.

Liderii s-au adunat în jurul lui Biden și Zelenski pe scenă pentru o fotografie de grup la începutul evenimentului, într-o demonstrație vizuală de susținere, la întâlnirea Adunării Generale a ONU de la New York.

Au fost câteva mici gafe: Biden le-a mulțumit liderilor că au venit în Washington (deși se aflau în New York), iar prim-ministrul italian Giorgia Meloni și-a ținut discursul prin Zoom, dar a uitat să își dezactiveze funcția de mut la început.

Zelenski a comparat sprijinul primit cu Planul Marshall, care a ajutat Europa să se reconstruiască după Al Doilea Război Mondial

Biden a declarat că liderii s-au adunat „pentru a face clar faptul că suntem alături de Ucraina acum și în viitor. Totul începe pe câmpul de luptă.”

El a spus că va anunța noi angajamente militare, când Zelenski va vizita Casa Albă. Biden intenționează să ofere ajutoare militare în valoare de peste 8 miliarde de dolari pentru Ucraina, a raportat Reuters.

Biden a subliniat însă că sprijinul pentru Ucraina nu se oprește la arme. Noul plan include ajutor pentru ca administrația de la Kiev să-și recâștige stabilitatea financiară, să-și repare infrastructura, să-și consolideze sectorul energetic și să-și întărească eforturile de combatere a corupției.

„Victoria viitoare a Ucrainei este despre mai mult decât ce se întâmplă pe câmpul de luptă,” a remarcat Biden.

„Astăzi le arătăm ucrainenilor că nu sunteți singuri în această luptă. Nu sunteți singuri în reconstrucția care va urma,” a spus el.

Zelenski a comparat sprijinul primit cu Planul Marshall, care a ajutat Europa să se reconstruiască după Al Doilea Război Mondial, numind acest plan „unul care va promova o Ucraină pașnică și întreagă în Europa.”

„Mulțumesc tuturor prietenilor mei,” a spus el.

"Se pare că Putin plănuiește atacuri asupra centralelor noastre nucleare și asupra infrastructurii"

Mai devreme în aceeași zi, Zelenski a implorat Națiunile Unite să-și amintească de țara sa devastată de război, într-un discurs susținut în fața Adunării Generale, miercuri.

El se află la New York pentru a convinge liderii de „planul său pentru victorie,” care include întărirea garanțiilor de securitate oferite Ucrainei de Occident, creșterea ajutorului militar și asigurarea unui sprijin financiar suplimentar.

Președintele ucrainean nu a dezvăluit toate detaliile și nu se aștepta să o facă înaintea întâlnirii cu președintele Joe Biden.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a fost informată despre plan și a spus că „poate funcționa,” dar nu este clar cum.

Înainte de eveniment, Zelenski, în discursul său către Adunarea Generală, a încercat să aducă problema într-un cadru personal pentru statele membre, subliniind că trupele ruse ocupă încă una dintre centralele nucleare ale Ucrainei. El a avertizat că o catastrofă nucleară „nu va respecta granițele statelor.”

„Recent, am primit un alt raport alarmant din partea serviciilor noastre de informații. Acum, se pare că Putin plănuiește atacuri asupra centralelor noastre nucleare și asupra infrastructurii, cu scopul de a deconecta centralele de la rețeaua de electricitate,” a spus Zelenski de la tribuna înaltă a sălii principale a Națiunilor Unite. „Orice atac cu rachete sau drone sau orice incident critic în sistemul energetic ar putea duce la un dezastru nuclear. O astfel de zi nu trebuie să vină niciodată.”

Comentariile sale au venit în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a declarat că țara sa ar trebui să regândească folosirea de arme nucleare.

Armata ucraineană continuă să piardă teren în fața trupelor ruse în estul Ucrainei. Forțele ruse ocupă acum peste 18% din teritoriul de acolo.

Zelenski a făcut presiuni pentru a obține permisiunea de a lansa mai multe arme de fabricație occidentală în inima Rusiei. Liderii occidentali se tem că Putin va percepe acest lucru ca pe un atac din partea Occidentului și va extinde războiul.

De asemenea, Zelenski se confruntă cu dificultăți în menținerea atenției mondiale pe războiul din Ucraina, pe măsură ce conflictul din Orientul Mijlociu se intensifică. Israelul și-a crescut atacurile în Liban, vizând membri ai Hezbollah, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel