Joe Biden, sfat pentru Evgheni Prigojin, liderul Wagner: Aș sta cu ochii pe meniu

Joe Biden, sfat pentru Evgheni Prigojin, liderul Wagner: Aș sta cu ochii pe meniu / Foto: Agerpres
Joe Biden, sfat pentru Evgheni Prigojin, liderul Wagner: Aș sta cu ochii pe meniu / Foto: Agerpres

Joe Biden glumește și spune că liderul Grupului Wagner ar trebui să fie precaut.

Președintele SUA, Joe Biden l-a avertizat joi, în glumă, pe șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, să aibă grijă ce mănâncă după rebeliunea pe care a organizat-o în Rusia împreună cu armata sa privată, scrie The Hill.

"Dacă aș fi el, aș fi atent la ce mănânc. Aș fi cu ochii pe meniul meu", a glumit Biden la o conferință de presă la Helsinki.

Locația lui Evgheni Prigojin este momentan necunoscută, după ce marșul său spre Moscova s-a încheiat brusc la mai puțin de 24 de ore după ce a început. La începutul acestei săptămâni, Moscova a susținut că Prigojin s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin după rebeliunea pe care liderul de la Kremlin pe care a considerat-o drept trădare.

Prima dată s-a crezut că șeful Grupului Wagner a fost exilat în Belarus, dar liderul țării, Alexandr Lukașenko, a sugerat săptămâna trecută că Prigojin ar putea fi încă în Rusia.

Joe Biden, despre soarta lui Prigojin în Rusia



Întrebat dacă rebeliunea lui Prigojin crește probabilitatea ca Putin să intensifice războiul Rusiei împotriva Ucrainei, Biden a spus că nu este la curent cu relația actuală a șefului Wagner cu liderul rus.

"Numai Dumnezeu știe" ce urmează cu Prigojin, a spus Biden. "Nici nu suntem siguri unde este și ce relație are... lăsând toate glumele la o parte, cine știe? Nu știu. Nu cred că niciunul dintre noi știe cu siguranță care este viitorul lui Prigojin în Rusia", a mai spus el.

Joe Biden s-a aflat la Helsinki după summitul NATO din Lituania, unde națiunile membre și-au exprimat din nou sprijinul pentru Kiev și au sporit cheltuielile de apărare pentru alianță. Summitul a fost văzut ca o lovitură pentru Putin, deoarece aliații au fost la fel de uniți ca întotdeauna împotriva invaziei sale în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel