Joe Biden: Șoferii vor plăti prețuri mai mari la benzină ”atât timp cât este nevoie” pentru ca Ucraina să câștige

Președintele SUA, Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden

Șoferii să plătească prețuri mai mari la benzină pentru ”atât timp cât este nevoie” pentru ca Ucraina să câștige, spune președintele SUA, Joe Biden.

Joe Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă la summitul NATO de la Madrid că șoferii se pot aștepta să plătească prețuri mai mari la benzină „atâta timp cât este nevoie” pentru ca Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei, potrivit The Independent.

Președintele a fost întrebat de către un reporter de la The New York Times: ”Cât timp trebuie să ne așteptăm ca șoferii americani și șoferii din întreaga lume să plătească această primă pentru acest război?”. 

”Atâta timp cât este nevoie”, a spus Biden. ”De fapt, Rusia nu poate învinge Ucraina și nu poate trece dincolo de Ucraina.” a adăugat el. 

”Uitați-vă la impactul pe care l-a avut războiul din Ucraina asupra Rusiei”, a spus președintele. ”Au fost nevoiți să renunțe la datoria națională pentru prima dată de la început, aproape peste 100 de ani. Au pierdut 15 ani din câștigurile pe care le-au făcut în ceea ce privește economia lor.”, a continuat Biden. 

”Vor avea probleme în menținerea producției de petrol pentru că nu au tehnologia necesară. Și, de asemenea, se află într-o situație similară în ceea ce privește sistemele lor de arme și unele dintre sistemele lor militare”, a declarat Joe Biden.

 

NATO va ”rămâne cu Ucraina”

„Ucraina a dat deja o lovitură gravă Rusiei: Rusia și-a pierdut deja statutul internațional. Rusia se află într-o poziție în care întreaga lume se uită și spune: „Stai puțin, tot efortul ăsta de a încerca să iei întreaga țară: ai încercat să iei Kievul, ai pierdut, ai încercat să iei Donbasul și tot...  și încă nu ai făcut asta'”, a spus Biden.

”Ideea generală este că le oferim capacitatea și curajul copleșitor prin care au demonstrat că, de fapt, pot continua să reziste agresiunii ruse. Și deci nu știu... cum se va termina, dar nu se va termina cu o victorie a Rusiei în Ucraina”, a adăugat Biden.

Citește și...

Boicotul G20 - De ce s-ar fi răzgândit liderii lumii? De la Washington la Bruxelles, se caută o cale de ieșire din impasul provocat de conflictul din Ucraina

La sfârșitul lunii aprilie, președintele Statelor Unite, Joe Biden, precizase clar că Rusia ar trebui exclusă din următorul G20, care va avea loc în noiembrie în Indonezia, altfel amenință cu boicotarea numirii.

”Nu trebuie să paralizăm G20, este prea important”, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept justificare. 

Sătui de război

La Bruxelles, ultimul summit al celor 27 de lideri ai blocului s-a încheiat cu un mesaj de unitate de scop, simbolizat de unda verde la statutul de candidat al Ucrainei pentru aderarea la UE. Dar chiar acest act ar putea fi începutul unei noi strategii a UE față de Rusia, relatează Europa Today.

Războiul, de fapt, provoacă repercusiuni sociale din ce în ce mai problematice: inflația devorează redresarea post-pandemie, determinată de creșterea gazelor și petrolului și de criza alimentară.

Și acesta este și rodul confruntării cu Moscova. În plus, pentru a face față măsurilor de independență energetică față de Rusia, UE nu va mai reuși să își îndeplinească angajamentele în materie de climă.

Europa divizată: cetățenii vor încetarea războiului cu orice preț

În toate acestea, sau din cauza tuturor acestora, sprijinul populației pentru acțiunea UE în Ucraina scade. Cetățenii europeni, cel puțin în partea de vest, mai puțin apropiați de granița cu Ucraina, par sătui de război.

Un sondaj recent realizat de Consiliul European pentru Relații Externe, desfășurat în zece țări UE, arată că opinia publică între Est și Vest este împărțită.

În general, 35% dintre respondenți doresc ca războiul să se încheie cât mai curând posibil, chiar dacă Ucraina ar ceda teritoriu Rusiei. Acest procent crește la 41% în Franța, 49% în Germania și 52% în Italia.

Doar un sfert dintre cetățenii chestionați consideră că este mai important să-l pedepsească pe Putin pentru invazie. Doar în Polonia, această poziție este majoritară față de cea a unei păci imediate.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel