Joe Biden spune că ar semna un proiect de lege care să interzică TikTok

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Există posibilitatea ca Tik Tok să fie interzis în America.

Joi, Comisia pentru energie și comerț din Camera Reprezentanților din SUA a adoptat în unanimitate un proiect de lege prin care se solicită companiei chineze ByteDance să renunțe la proprietatea sa asupra TikTok sau să se confrunte cu o interdicție din partea SUA.

Președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, care susține proiectul de lege, a indicat că acesta va fi supus în curând unui vot în plenul Camerei.

"Dacă o vor aproba, o voi semna", a declarat Biden când a fost întrebat de reporteri despre această lege.

Casa Albă a oferit sprijin tehnic în elaborarea proiectului de lege, dar secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat la începutul acestei săptămâni că legislația TikTok "mai are nevoie de ceva de lucru" pentru a ajunge la un punct în care Biden să o susțină.

În 2022, Biden a interzis utilizarea TikTok de către angajații guvernului federal, totuși campania de realegere a președintului s-a alăturat platformei luna trecută

Fostul președinte Donald Trump, probabilul candidat republican la președinția SUA, a postat joi pe platforma sa Truth Social că se opune unei interdicții deoarece ar ajuta platforma rivală Facebook.

Anterior, el a emis, apoi a anulat, o acțiune executivă la sfârșitul președinției sale, menită să interzică TikTok și o altă aplicație populară, WeChat.

Atât FBI, cât și Comisia Federală pentru Comunicații au avertizat că proprietarul TikTok, ByteDance, ar putea împărtăși datele utilizatorilor, cum ar fi istoricul de navigare, locația și identificatorii biometrici, cu guvernul autoritar din China.

TikTok a declarat că nu a făcut niciodată acest lucru și că nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere.

În 2022, Biden a interzis utilizarea TikTok de către cei aproape patru milioane de angajați ai guvernului federal pe dispozitivele deținute de agențiile sale, cu excepții limitate în scopuri de aplicare a legii, de securitate națională și de cercetare în domeniul securității.

În timp ce administrația sa a exprimat îngrijorări legate de securitatea națională cu privire la TikTok, campania de realegere a lui Biden s-a alăturat platformei luna trecută.

De asemenea, Marea Britanie a interzis TikTok de pe telefoanele guvernamentale anul trecut, aliniindu-se astfel la SUA, Canada și UE, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel