Joe Biden, sub presiunea campaniei prezidențiale din 2024

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Joe Biden, supus unei atenții intense în timpul campaniei prezidențiale. Fiecare cuvânt rostit, fiecare pas făcut de președintele Joe Biden sunt acum sub lupa unei lumi îngrijorate, care așteaptă să vadă dacă va repeta performanța ezitantă din dezbaterea din iunie, scrie Reuters.

Prestație a alimentat noi apeluri pentru retragerea sa din cursa prezidențială din 2024. Următorul test major pentru Biden va avea loc joi, când va susține o conferință de presă solo la summitul NATO, prima sa conferință de presă singur din noiembrie 2023. În acest an, Biden a participat la conferințe de presă alături de lideri din Ucraina, Kenya și Japonia.

În vârstă de 81 de ani, Biden va răspunde la întrebări din partea reporterilor într-un eveniment care se așteaptă să dureze aproximativ 21 de minute, similar cu conferința din noiembrie anul trecut. Casa Albă îl pregătește intens pentru această conferință, anticipând posibilele întrebări ale reporterilor.

În cele două săptămâni de la dezbaterea din 27 iunie, Biden a avut o altă prestație dezamăgitoare într-un interviu pentru ABC News, sporind îngrijorările democraților cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe rivalul republican Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie. Totuși, Biden a participat și la o serie de evenimente publice fără incidente, inclusiv opriri de campanie în mai multe state. Un discurs bine orchestrat la summitul NATO, de marți, s-a încheiat cu Biden decorându-l pe Secretarul General Jens Stoltenberg cu Medalia Prezidențială a Libertății, spre ușurarea colegilor democrați și a personalului de la Casa Albă.

Fiecare apariție publică a lui Biden va fi examinată cu atenție. Larry Sabato, șeful Centrului pentru Politică de la Universitatea din Virginia, a subliniat că Biden se află într-o situație „foarte neobișnuită” pentru un președinte american. O mică greșeală ar putea fi trecută cu vederea, dar o altă prestație slabă ar putea arunca Partidul Democrat în haos.

Unii democrați sugerează că, o expunere mai frecventă a lui Biden în public, ar putea reduce îngrijorările. Biden a ținut mai puține conferințe de presă și interviuri decât predecesorii săi, conform datelor savantului prezidențial Martha Joynt Kumar. El a răspuns la mai multe întrebări decât Bill Clinton sau Barack Obama, dar mai puține decât George H.W. Bush și George W. Bush, și mult mai puține decât Trump.

După conferința de presă de joi, Biden va avea un interviu important cu Lester Holt de la NBC, luni. Principalii consilieri ai lui Biden se concentrează pe pregătirea sa pentru discursuri și apariții publice esențiale, inclusiv un mare discurs despre drepturile civile în Austin, Texas, și convenția democratică din Chicago, unde Biden urmează să fie nominalizat oficial în august.

Președintele Joe Biden se confruntă cu provocări semnificative pe măsură ce campania sa prezidențială avansează. Fiecare apariție publică va fi esențială pentru a-și demonstra capacitatea de a conduce și de a câștiga alegerile din noiembrie, în fața unei concurențe intense și a unei atenții critice din partea publicului și a experților politici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel