Joe Biden vrea să evalueze personal 'consecinţele incendiilor' din Hawaii și va merge în insula Maui, după ce a fost aspru criticat de republicani

Preşedintele american Joe Biden, criticat de opoziţia republicană pentru reacţia sa faţă de incendiile devastatoare din arhipelagul Hawaii, va merge lunea viitoare, pe 21 august, în insula Maui, relatează AFP şi Reuters. 

Liderul de la Casa Albă, însoţit de soţia sa, Jill Biden, se va 'întâlni cu echipe de salvatori, cu supravieţuitori, precum şi cu oficiali', a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat. Joe Biden doreşte să evalueze personal 'consecinţele incendiilor', al căror bilanţ depăşeşte în prezent 100 de morţi, şi 'să discute următorii paşi în operaţiunile de salvare'.

Vizită prezidențială în cadrul operațiunilor de căutare

Preşedintele democrat 'continuă să orchestreze un răspuns la nivelul întregului guvern' federal şi 'a promis că va oferi populaţiei din Hawaii tot ce are nevoie', a mai spus purtătoarea sa de cuvânt. Casa Albă estimează că operaţiunile de căutare a victimelor vor fi la începutul săptămânii viitoare 'într-o etapă care să permită o vizita prezidenţială', un eveniment care mobilizează resurse logistice importante şi implica un dispozitiv de securitate considerabil.

Joe Biden este aspru criticat de opoziția republicană pentru 'răspunsul său considerat insuficient sau chiar indiferent la aceste incendii devastatoare'

Joe Biden a declarat rapid stare de dezastru natural în Hawaii, ceea ce a permis deblocarea unui ajutor de urgenţă federal semnificativ şi a discutat de mai multe ori cu guvernatorul statului, Josh Green. El a fost însă criticat de opoziţia republicană pentru răspunsul său considerat insuficient sau chiar indiferent la aceste incendii, soldate cu cel mai mare număr de morţi de peste un secol din Statele Unite.

Peste 100 de persoane au murit în urma incendiilor din Hawaii

Bilanţul victimelor cauzate de incendiul devastator care a distrus aproape un oraş pe insula Maui depăşeşte acum 100 de morţi, a transmis marţi guvernatorul arhipelagului american Hawaii, Josh Green, transmite AFP.

"S-au pierdut 101 de vieţi", a declarat el într-o intervenţie televizată. Oraşul Lahaina, pe coasta de vest a insulei Maui, a fost cuprins de flăcări aproape în totalitate. Mii de clădiri sunt distruse şi multe au fost reduse la un simplu morman de cenuşă.

Fosta capitală a regatului Hawaii, care avea 12.000 de locuitori, îşi numără morţii. Autorităţile au avertizat deja că bilanţul victimelor ar putea creşte considerabil în următoarele zile.

Rudele persoanelor dispărute sunt sfătuite să facă un test ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, care sunt adesea de nerecunoscut.

Citește și - Pompierii din California apelează la inteligenţa artificială pentru a depista incendiile de vegetaţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel