Joe Biden vrea să semneze interzicerea TikTok în SUA. Trump spune că Facebook își va dubla cifra de afaceri

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Președintele Joe Biden a declarat vineri că va promulga o lege care va acorda companiei chineze ByteDance aproximativ șase luni să reprime aplicația TikTok în SUA. Donald Trump și-a exprimat îngrijorarea cu privire la interzicerea serviciului folosit de 170 de milioane de americani.

Camera Reprezentanților a S.U.A. intenționează să voteze marți sau miercuri săptămâna viitoare proiectul de lege pentru interzicerea TikTok, după ce o comisie a aprobat joi în unanimitate măsura. 

„Dacă trece de Camera Reprezentanților, voi promulga legea”, a declarat Biden. Proiectul de lege se confruntă cu un rezultat incert în Senat, unde unii politicieni spun că doresc modificări ale legislației.

Donald Trump, care dorește să se întoarcă la Casa Albă după alegerile din noiembrie, și-a exprimat obiecțiile față de interzicerea TikTok: „Dacă scapi de TikTok, Facebook își va dubla afacerea”, și a adăugat că nu și-ar dori ca Facebook să o ducă mai bine decât o face în prezent. 

Trump a criticat anterior compania Meta pentru că i-a revocat accesul la Facebook și Instagram în timpul revoltei de la Capitoliul S.U.A. din 6 ianuarie 2021. Conturile sale au fost repuse în drepturi în februarie 2023.

Mike Pence, care a ocupat funcția de vicepreședinte în timpul administrației Trump susține propunerea legislativă a Camerei Reprezentanților privind TikTok. "China otrăvește mințile copiilor americani. Este suficient", a scris el pe site-ul de socializare X, cunoscut anterior drept Twitter.

TikTok are zilele numărate în SUA

Proiectul de lege ar acorda companiei ByteDance, creatoarea Tik Tok, un răgaz de 165 de zile pentru a suprima Tik Tok în SUA. Dacă nu reușește să facă acest lucru, magazinele de aplicații operate de Apple și Google vor elimina TikTok-ul. 

În 2020, Trump a încercat să blocheze TikTok și WeChat, deținut de chinezi, dar a fost blocat de instanțe.

Senatorul republican Rand Paul, care a blocat anterior încercările de a accelera interzicerea TikTok, a răspuns declarației lui Trump care spunea că fostul președinte a ajutat la rezolvarea preocupărilor legate de utilizatorii TikTok din SUA printr-un proiect complex în valoare de 1.5 miliarde de dolari. 

Donald Trump a declarat în august 2020 TikTok colectează date importante și „ar putea permite Partidului Comunist Chinez acces la informațiile personale ale americanilor – permițând Chinei să urmărească locațiile angajaților și contractorilor federali, să construiască dosare cu informații personale pentru șantaj și să efectueze spionaj corporativ". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel