John Kelly își atacă fostul șef: Donald Trump admiră oamenii care sunt dictatori

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Apar noi declarații care vizează ideologiile candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Kamala Harris l-a depășit pe Donald Trump într-un sondaj al Reuters/Ipsos. Despre ce procente este vorba

John Kelly a reapărut cu o evaluare dură a fostului său șef, Donald Trump.

Fost general de marină, care a fost șeful de cabinet al lui Trump și secretar al Securității Interne, a declarat pentru The New York Times că fostul președinte este un autoritar, disprețuitor față de serviciul militar de sacrificiu și lipsit de empatie.

Kelly, care a fost cel mai longeviv șef de cabinet al lui Trump, a declarat că nu susține pe nimeni în cursa prezidențială deoarece ar fi nepotrivit ca fost ofițer militar. Dar el a precizat că nu îl susține pe fostul președinte.

„În multe cazuri, aș fi de acord cu unele dintre politicile sale”, a declarat el pentru ziar. „Dar, din nou, este un lucru foarte periculos să ai persoana greșită aleasă într-o funcție înaltă”, a adăugat.

Poziția fostului șef de cabinet al lui Donald Trump

Trump este „cu siguranță un autoritar” și „admiră oamenii care sunt dictatori”, și corespunde definiției unui fascist, a declarat fostul general în interviu.

„Ei bine, dacă ne uităm la definiția fascismului: Este o ideologie și o mișcare politică autoritară de extremă dreapta, ultranaționalistă, caracterizată de un lider dictatorial, autocrație centralizată, militarism, suprimarea forțată a opoziției, credința într-o ierarhie socială naturală”, a declarat Kelly, care a fost șeful de cabinet al lui Donald Trump din iulie 2017 până în ianuarie 2019.

Kelly a continuat spunând că Donald Trump „nu a acceptat niciodată faptul că nu era cel mai puternic om din lume - și prin putere înțeleg capacitatea de a face orice dorește, oricând dorește”.

Kelly a declarat ziarului că s-a simțit obligat să vorbească din cauza declarațiilor recente ale lui Donald Trump potrivit cărora ar folosi armata împotriva adversarilor săi politici interni. Fostul general, al cărui fiu pușcaș marin a fost ucis în luptă în Afganistan în 2010, a rămas la comentariile anterioare pe care le-a făcut că trupele americane care au fost rănite, ucise sau capturate sunt „ratați și fraieri” și că nu dorește să apară alături de veterani care sunt amputați.

VEZI ȘI: VIDEO Viral: Donald Trump, așa cum nu l-ai mai văzut! Apariția care i-a uimit pe toți

Generalii germani

Într-un alt raport de marți, Kelly a declarat pentru The Atlantic că Trump i-a spus odată că și-ar fi dorit să se comporte ca „generalii germani”, ceea ce a clarificat ulterior, referindu-se în special la „generalii lui Hitler”.

Directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat pentru POLITICO că Kelly „s-a făcut de râs total cu aceste povești neadevărate pe care le-a inventat pentru că nu a reușit să își servească bine președintele”.

Purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris, Ian Sams, a afirmat în urma raportului The Atlantic că „oamenii care îl cunosc cel mai bine ne spun că Trump este dezechilibrat și urmărește o putere necontrolată care ne-ar pune pe toți în pericol”.

VEZI ȘI: Trump, dat în judecată pentru defăimare de cinci afro-americani și hispanici. ”Cei cinci din Central Park”, exonerați într-un caz de viol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel