John Lipsky, preia interimatul funcției de director executiv al FMI

fmi
fmi

După arestarea, la New York, a lui Dominique Strauss-Kahn sub acuzația de agresiune sexuală, FMI l-a desemnat pe John Lipsky să preia interimatul funției de director executiv.

"Conform procedurilor standard ale FMI, John Lipsky ocupă această funcție când directorul executiv nu este la Washington, DC", a declarat William Murray, purtător de cuvant al Fondului, citat de New York Times.

Interimatul lui Lipsky pune Fondul într-o situație nouă, întrucat în modtradițional șefia instituției este deținută de un european, iar adjunctul acesteia este un american

Victima lui Strauss-Kahn este o imigrantă de origine africană

În urma arestării directorului FMI Dominique Strauss-Kahn, poliția a adus-o pe reclamantă să-l identifice pe agresor prin compararea cu alți posibili suspecți, iar aceasta l-a recunoscut. Femeia, în vărstă de 32 de ani este o imigrantă de origine africană și locuiște în Bronx. Conducerea hotelului  a descris-o drept o angajată bună și conștiincioasă.

Impactul arestării lui Dominique Strauss-Kahn a fost resimțit și la deshiderea burselor asiatice, unde luni, euro a scăzut cu jumătate de cent, ceea ce conduce la o îngrijorare a piețelor financiare, în condițiile când FMI era angrenat în susținerea financiară a Greciei și a Portugaliei.

Citește și:

Dominique Strauss-Kahn va compărea în faţa unui judecător din New York

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel