Joi, 21 noiembrie, este dezlegare la pește. Rețetă simplu de făcut

Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/carte-ingrediente-sticla-recipient-8581015/
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/carte-ingrediente-sticla-recipient-8581015/

Pe 21 noiembrie 2024 este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox și prima dintre sărbătorile importante din timpul Postului Crăciunului. Este Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

21 noiembrie este una dintre zilele cu dezlegare la pește din post. În perioada 20-24 decembrie, postul este mai aspru. De această mare sărbătoare, creștinii merg la biserică. Oamenii se roagă la Sfânta Fecioară Maria și îi cer Maicii Domnului sănătate, protecție și vindecarea de diferite boli, întărirea credinței, iertarea păcatelor și o căsătorie reușită. Creștinii respectă în continuare rânduielile din Postul Crăciunului.

Rețetă păstrăv la cuptor cu legume

Ingrediente:

2 păstrăvi proaspeți

1 lămâie (feliată)

2-3 căței de usturoi (tăiați felii)

2 linguri de ulei de măsline

Sare și piper după gust

1 legătură de pătrunjel proaspăt (tocat)

2-3 cartofi (tăiați felii subțiri)

1 dovlecel (feliat)

1 ardei gras (tăiat fâșii)

1 roșie mare (tăiată felii)

Mod de preparare:

Pregătirea peștelui

Clătește păstrăvii sub jet de apă rece și usucă-i cu un prosop de hârtie. Asezonează interiorul peștilor cu sare, piper, felii de usturoi, pătrunjel și câteva felii de lămâie.

Legumele

Amestecă legumele într-un bol cu sare, piper, o lingură de ulei de măsline și puțin pătrunjel tocat. Așază legumele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Asamblarea

Așază păstrăvii peste legume. Stropește totul cu restul de ulei de măsline și adaugă câteva felii de lămâie deasupra peștelui.

Coacerea

Preîncălzește cuptorul la 180°C.Pune tava în cuptor și las-o timp de 25-30 de minute sau până când peștele este gătit (se poate verifica dacă carnea se desprinde ușor cu o furculiță).

Servirea

Scoate tava din cuptor și servește păstrăvul cu legumele coapte. Poți adăuga lămâie proaspătă pentru un gust intens.

Această rețetă este ușoară, sănătoasă și perfectă pentru zilele cu dezlegare la pește din post. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel