Jorge Vilda, selecționerul ”naționalei” de fotbal a Spaniei, a fost demis

FOTO: Twitter @DeadlineDayLive
FOTO: Twitter @DeadlineDayLive

Jorge Vilda, selecționerul ”naționalei” de fotbal a Spaniei, a fost demis. Acesta este apropiat cu Luis Rubiales, șeful Federației Spaniole de Fotbal.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Spaniei, Jorge Vilda, un apropiat al lui Luis Rubiales şi ale cărui metode au fost criticate de jucătoarele sale, a fost demis marţi, a anunţat Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), citată de AFP.

RFEF a indicat într-un comunicat că ”se desparte de Jorge Vilda ca director sportiv şi selecţioner al echipei naţionale feminine”, o demitere prezentată ca "una din primele măsuri de restructurare" a organizaţiilor fotbalului spaniol, aruncate în haos după ce Rubiales a sărutat-o cu forţa pe gură pe jucătoarea Jennifer Hermoso în timpul ceremoniei de premiere ce a urmat câştigării titlului mondial de către La Roja, pe 20 august.

Vilda, care are 42 de ani şi era în funcţie din 2015, s-a confruntat cu o adevărată revoltă înaintea Cupei Mondiale, 15 componente ale echipei contestându-l din cauza metodelor sale prea severe. Doar trei dintre acestea s-au regăsit în lotul pentru CM 2023, după ce Vilda a primit susţinerea federaţiei, conform Agerpres.

Tot marți, Federația spaniolă de fotbal și-a prezentat scuzele, prin intermediul unei scrisori deschise semnate de preşedintele său interimar Pedro Rocha, RFEF, care ”consideră că este esenţial să ceară cât mai sincer iertare fotbalului mondial în ansamblul său (...) pentru comportamentul cu totul inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei”.

Citește și: Federația spaniolă de fotbal și-a prezentat scuzele după celebrul sărut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel