Josep Borrell, avertisment. "Un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare"

Josep Borrell, avertisment. "Un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare" / Foto: Kremlin.ru
Josep Borrell, avertisment. "Un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare" / Foto: Kremlin.ru

Josep Borrell avertizează că "un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare".

Josep Borrell a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin a fost "slăbit" de rebeliunea grupului de mercenari Wagner, ceea ce îl face "un pericol mai mare": Șeful diplomaţiei europene a făcut aceste declarații joi, la sosirea la Consiliul European de la Bruxelles, relatează  Agerpres, citând AFP.

"Un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare", a avertizat Borrell, subliniind riscul de "instabilitate" pentru Rusia.

Vladimir Putin "procedează la o curăţenie internă" cu arestarea generalilor şi încearcă să afle "cine se află în spatele acestei încercări de rebeliune armată", a subliniat Borrell.

Avertismentul Ursulei von der Leyen



Ucraina se va afla joi în centrul discuţiilor dintre liderii europeni, cu o intervenţie planificată a preşedintelui Volodimir Zelenski prin videoconferinţă. Această rebeliune a arătat că există "fisuri adânci" în sistemul creat de Putin şi "va avea consecinţe pentru noi", a avertizat, la rândul său, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Este important să sporim sprijinul pentru Ucraina, pentru capacitatea sa militară şi ajutorul financiar", a pledat ea la sosirea la Bruxelles.

Reamintim că pe 20 iunie Comisia Europeană a propus statelor membre să aprobe un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina până în 2027, o contribuţie suplimentară la bugetul plurianual al UE pentru perioada 2021-2027.

"Trebuie să ne asigurăm că Ucraina este capabilă să se apere", a insistat şeful diplomaţiei europene.

"Facilitatea Europeană pentru Pace ar trebui finanţată în continuare şi poate ar trebui să devină un fond de apărare ucrainean", a sugerat el.

Jens Stoltenberg: Trebuie să sprijinim în continuare Ucraina



Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, invitat la summit, a pledat şi el pentru un sprijin pe termen lung pentru Ucraina, care doreşte să adere la Alianţa Nord-Atlantică şi la UE.

"Trebuie să sprijinim în continuare Ucraina pentru ca aceasta să rămână o ţară suverană şi independentă, în caz contrar dezbaterile privind aderarea nu vor mai fi relevante", a avertizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel