Josep Borrell condamnă ”ferm” atacul terorist din Iran

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a condamnat ”în termeni fermi” atacul terorist din Iran, în urma căruia au murit 95 de persoane.

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a transmis condoleanțe Iranului în cursul unei discuții telefonice cu ministrul iranian de externe, după ce diplomatul spaniol a descris drept un ”atac terorist” în urma căruia au murit 95 de persoane, relatează AFP, citat de Agerpres.

Josep Borrell a discutat cu ministrul Hossein Amir-Abdollahian ”pentru a-i transmite condoleanțe în urma exploziilor oribile care au avut loc miercuri la Kerman, soldate cu moartea a zeci de civili”, potrivit mesajelor Înaltului Comisar european pe rețelele de socializare.

Spoke to Minister @HAabdollahian to convey condolences following the horrific bombings today in Kerman that killed dozens of civilians.


I condemned this terrorist attack in the strongest terms and expressed solidarity with the Iranian people.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) January 3, 2024

”Am condamnat acest atac terorist în termenii cei mai fermi și mi-am exprimat solidaritatea cu poporul iranian”, a adăugat el.

Citește și: Explozie în Iran, la mormântul lui Qassem Soleiman. Sunt zeci de morți. Bogdan Chirieac: Să nu creadă cineva că Israelul va întoarce și celălalt obraz

Atacul nu a fost revendicat, dar un consilier politic al președintelui iranian a acuzat Israelul și Statele Unite că se află în spatele atentatului.

Departamentul de Stat de la Washington a considerat ”absurdă” orice sugestie privind implicarea Statelor Unite ori a Israelului în atentat.

Inamic jurat al Iranului, Israelul nu a făcut niciun comentariu în legătură cu atacul.

Citește și: Israelul se pregăteşte pentru "orice scenariu" după al doilea atac Hamas în Beirut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel