EXCLUSIV  Josep Miquel Jornet, nouă tehnologie pentru diagnosticarea foarte precoce a cancerului / video

Foto Pexels
Foto Pexels

Josep Miquel Jornet a vorbit despre detectarea cancerului în fazele cele mai incipiente.

Josep Miquel Jornet, invitat la Outlook, emisiune moderată de Radu Golban la DCNewsTV, este profesor la departamentul de Inginerie electrică și computerizată, director al Nanonetworking Ultrabroadband (UN) Laboratory și membru al Institutului pentru Internet Wireless of Things (Internetul lucrurilor) și al Centrului SMART de la Northeastern University.

„Am avut proiecte strâns legate de această idee de îmbunătățire a sănătăţii umane. Unul avea legătură cu folosirea nano-bio-particulelor pentru simţuri, am folosit în mod specific pentru a detecta cancerul în fazele cele mai incipiente, iar acela a fost un proces prin care existau nanoparticule în corp, un dispozitiv portabil care interoga nanoparticulele, iar acest dispozitiv portabil trimitea informaţia pentru a fi procesată fie către telefonul mobil sau în cele din urmă către partiţia cloud. Acesta era unul dintre procese, iar în acest caz, scopul nostru era să creăm o tehnologie şi să colaborăm cu partea de cercetare în domeniul cancerului, în mod specific pentru a oferi unelte pentru diagnosticarea foarte precoce a cancerului”, a explicat Josep Miquel Jornet.

„De exemplu, hai să ne gândim la cum era tratat cancerul în trecut. Oamenii realizau că au cancer la momentul în care depistau o tumoare, puteau detecta vizual o tumoare. Ce este o tumoare? O tumoare reprezintă mai multe celule din corpul tău care au luat-o razna. Însă fiecare tumoare începe cu o singură celulă care o ia razna. Problema este că, atunci când această celulă o ia razna, transmite mesaje celorlalte celule, ar trebui să o luăm razna împreună, şi astfel se extinde cancerul. Am plecat de la a fi capabili să vedem tumoarea, de la a fi capabili să detectăm existența unor tumori mai mici, la interceptarea, la acest moment a semnalelor pe care le transmit celulele canceroase către alte celule. Deci, aceste nanoparticule pe care le-am creat încercau să intercepteze în mod precis aceste mesaje dintre celulele canceroase şi celelalte celule încă necancerigene, dar puteau să aibă acelaşi tip de comportament. Aşadar, în acel proiect, tehnologia noastră demonstra că facem toate acestea în speranța că putem produce mecanisme de detectare precoce a cancerului, iar în loc să extirpi o tumoare, trebuia doar să identifici o singură celulă. Acestea sunt aspecte pe care le oferă nanotehnologia, super-precizia”, a subliniat Josep Miquel Jornet.

Cum ne va schimba nanotehnologia viaţa. Radu Golban, dialog cu prof. Josep Miquel Jornet, la Outlook

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel