Judecătorii au formulat cereri de abținere în procesul pentru plagiat al lui Bode, dar le-au fost respinse

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Toți cei trei judecători din Completul Curții de Apel Cluj au formulat cereri de abținere în procesul în care Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a cerut suspendarea hotărârii Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai prin care i s-a reexaminat teza de doctorat.

Toți trei judecătorii din completul Curții de Apel Cluj au fomulat cereri de abținere. Unul dintre ei este cadru didactic și doctorand la Facultatea de Drept a UBB, iar altul a fost doctorand și seminarist. Cu toate acestea, alt complet de la Curte le-a respins cererile și procesul continuă cu toți trei, scrie clujust.ro.

Pe data de 1 martie, s-a respins cererea de abținere a judecătorului Anghel Pop de către ceilalți doi judecători din complet. În 22 martie, avocații lui ministrului Lucian Bode au cerut recuzarea completului, iar toți trei magistrații au formulat cereri de abținere.

Pe 30 martie, un alt complet de la CA Cluj a decis: ”Respinge ca inadmisibilă declaratia de abtinere formulata de domnul judecator Pop Anghel Marian si ca nefondate declaratiile de abtinere formulate de doamnele judecator Prelipceanu Iarina-Ioana si Marusciac Delia. Respinge cererea de recuzare a completului de judecata alcatuit din domnul judecator Pop Anghel Marian, doamna judecator -Ioana si doamna judecator Marusciac Delia formulata de Bode Lucian Nicolae. Cu drept de recurs 5 zile de la comunicarea deciziei de solutionare a recursului declarat in dosarul nr. 16/84/2023, in ceea ce priveste solutia data cererii de recuzare.”

Următorul termen de judecată este pe data de 3 mai, cu același complet.

Vezi și:  Bode, despre „plagiat”: Politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs

Citește mai multe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel