Judecătorii CPI vor decide luni cu privire la cererea de emitere a unui ordin de arestare pentru Gaddafi

muammar-gadaffi
muammar-gadaffi

Judecătorii Curţii Penale Internaţionale (CPI) vor decide luni cu privire la cererea de emitere a unui ordin de arestare pentru liderul libian Muammar Gaddafi, pentru fiul său Saif al-Islam şi pentru cumnatul său Abdullah Senussi, care este şeful informaţiilor militare, semnalează joi agenţia spaniolă de presă EFE, care citează un comunicat al Curţii, citat de Agerpres

Procurorul CPI Luis Moreno Ocampo a cerut la 16 mai judecătorilor să emită un ordin de arestare cu privire la cei trei, acuzaţi de crime comise în Libia, cu începere din luna februarie, în rândul insurgenţilor.

Potrivit procurorilor, cei trei formează un triunghi fundamental al regimului libian, cu Gaddafi ca 'autoritate absolută', fiul său ca 'prim-ministru de facto' şi Senussi ca 'mână dreaptă' şi executant al crimelor.

Procurorii consideră că Gaddafi a emis ordine directe pentru atacurile împotriva civililor, care s-au produs în casele victimelor, pe stradă şi chiar în cursul unor funeralii.

Luis Moreno Ocampo anchetează crimele din Libia începând din luna martie, după ce Consiliul de Securitate al ONU i-a încredinţat cazul pe baza unei rezoluţii adoptate în unanimitate.c

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel