Judecătorii ÎCCJ din BEC, pentru alegerile parlamentare, desemnați miercuri prin tragere la sorți

FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres

Au fost desemnați cei cinci judecători ai ÎCCJ care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie.

UPDATE: Instanța supremă i-a desemnat, miercuri, prin tragere la sorți, pe cei cinci judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 1 decembrie.

Astfel, au fost trași la sorți trei judecători de la secțiile civile, unul de la Secția penală și un magistrat de la Secția contencios:

* Dorina Zeca - Secția I Civilă;

* Irina Alexandra Boldea - Secția I Civilă;

* Alina Oana Surdu - Secția a II-a Civilă;

* Adrian Glugă - Secția Penală;

* Bogdan Cristea - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, scrie Agerpres.

Potrivit art. 2 alin (4) din OUG nr. 21/2024, în termen de 24 de ore de la alegerea președintelui său, Biroul Electoral Central se completează cu președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente și cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic și al fiecărei organizații a cetățenilor aparținând minorităților naționale prevăzute la alin.(2) lit. c), d) și e), iar în termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic și al fiecărei organizații a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. c), d) și e), în limita numărului de membri prevăzut la alin. (2).

Știrea inițială

Cei cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților vor fi desemnați miercuri, prin tragere la sorți, iar ședința publică pentru desemnarea celor cinci judecători va avea loc la ora 12,00, la sediul Înaltei Curți, notează Agerpres.

Citește și: Perioada electorală a alegerilor parlamentare a început astăzi. Urmează constituirea Biroului Electoral Central

”Având în vedere faptul că a început perioada electorală pentru alegerile parlamentare din acest an și ținând cont de activitățile prevăzute în calendarul electoral, Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că, în data de 4 septembrie 2024, ora 12,00, va avea loc ședința publică pentru desemnarea, prin tragere la sorți, a celor cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024”, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie. 

”După desemnarea celor 5 judecători și după alegerea președintelui Biroului Electoral Central și a locțiitorului acestuia, prin vot secret, din rândul celor 5 judecători desemnați, Biroul Electoral Central se va completa cu președintele și vicepreședinții AEP, cu câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare, precum și cu reprezentantul desemnat de Grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.

După constituire, Biroul Electoral Central își va desfășura activitatea în sediul din Bulevardul Mărăști, 65-67, Sector1, București (ROMEXPO Pavilion C2)”, se arată într-o postare a AEP făcută pe Facebook.

De asemenea, AEP a anunțat că ”organizează, în data de 5 septembrie 2024, ora 10:00, o dezbatere publică pe tema proiectelor de hotărâre ale AEP privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, respectiv privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din acest an”.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în 24 noiembrie, turul 1, respectiv în 8 decembrie, turul 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel