EXCLUSIV  Judecătorul Stan Mustață, moarte învăluită în mister. Avocatul Cristi Popescu, dezvăluiri despre mail-ul anonim primit din Penitenciarul Rahova VIDEO

foto: Freepik
foto: Freepik

A fost otrăvit judecătorul Stan Mustață cât timp a fost închis la Rahova?

Fostul judecător la Curtea de Apel Bucureşti Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită, a murit în 2018, în urma unui infarct miocardic, după ce ar fi fost transferat la 2:00 noaptea de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu, deşi starea sa de sănătate era vizibil deteriorată. Este și motivul pentru care, ulterior, s-a deschis dosar de moarte suspectă. La dosar a fost atașat un mail prin care un angajat al penitenciarului, dar sub anonimat, ar fi avertizat cu privire la moartea magistratului. La IML, nu s-a găsit nicio substanță suspectă, care să confirme otrăvirea judecătorului. Cu toate acestea, acel mail-avertisment a rămas la dosar. Și soția lui Stan Mustață a afirmat că soțul ei i-ar fi spus să facă tot posibilul să-l scoată din penitenciar, pentru că, altfel, va muri. 

”Să se facă dreptate! A intrat nevinovat la închisoare! A fost o luptă între doi coloși, iar el a fost o victimă colaterală. Au venit mascații peste el la Rahova la ora 02.00 și i-au zis: Mustață, scoală-te că te ducem la penitenciarul Giurgiu, penitenciar de maximă siguranță unde se duc doar cazurile disciplinare. El a zis: Nu am făcut nimic, de ce mă luați? L-au luat, știind că este bolnav. Tot drumul a vomat. Când a ajuns acolo, nu a mai putut merge. Mi-a zis: Elena, vor să mă omoare! Nu mai îmi simt capul. Nu mai pot vorbi!” spunea soția judecătorului. Vezi aici mai mult

A fost otrăvit cu intenție?

De ce sau de cine se temea judecătorul Stan Mustață? De ce își dorea cu disperare să scape din penitenciar unde, potrivit ultimelor confesiuni făcute soției, ar fi fost amenințat cu moartea? Mai multe dezvăluiri a făcut prietenul lui, avocatul Cristi Popescu, în emisiunea "Culisele Justiției":

Laura Duță a deschis subiectul: Domnul judecător Stan Mustață a intrat în penitenciar pe picioarele lui. Într-o declarație făcută de soția domniei sale se arată că acesta i-ar fi spus că trebuie să iasă din penitenciar pentru că va fi omorât. Ce v-a spus dvs. înainte să moară? Ca și avocat, dar și ca prieten... V-a atras atenția că ceva nu este în regulă, că ceva se întâmpla?

Cristi Popescu: Deci e clar că starea lui de sănătate, lăsând la o parte diagnosticele medicale pe care le avea la momentul când a intrat în penitenciar, care timp de doi ani de zile a fost aceeași - adică nu a existat o agravare a situației - și deodată, în două luni de zile, parcă a fost secerat. În doar două luni de zile! Acum... colega mea avocat Lorette Luca a primit un mail - nu știu, l-a depus la dosarul de urmărire penală și chiar s-a și solicitat un răspuns celor de la IML.

Mailul, trimis de pe o adresă anonimă, suna așa: Sunt un angajat al Penitenciarului Rahova, nu vreau să-mi dau numele de frică. Ceea ce vă pot spune este că domnul judecător Mustață a fost otrăvit în penitenciar și va muri. Repet, acest mail a fost atașat plângerii penale, s-a solicitat celor de la IML să răspundă dacă în urma examinării s-au găsit substanțe chimice de natură să fi produs decesul. Concluzia lor a fost că nu s-a găsit absolut nimic.

Nu știu dacă ceea ce s-a susținut în acel mail este sau nu este adevărat, dar este o ipoteză. Trăim într-o lume în care vedem că cei care au acces pot să omoare pe oricine cu substanțe chimice care nu pot fi depistate.

Reamintim că în mai 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a judecătorului Stan Mustață de la Curtea de Apel București, sub acuzația de corupție.

Interviul complet, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel