EXCLUSIV  Județul care atrage investiții străine pe bandă rulantă: ”Autorizațiile se dau în 24 de ore!” Președintele CJ anunță venirea unui ”investitor foarte mare”

FOTO: Freepik @roman-
FOTO: Freepik @roman-

Bogdan Chirieac a vorbit cu președintele Consiliului Județean care atrage numeroși investitori străini.

Miercuri, 9 octombrie 2024, de la ora 12:00, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a fost invitatul analistului politic Bogdan Chirieac la interviurile DC News.

Emisiunea poate fi urmărită pe DC News, DC News TV și DC Business, pe paginile de Facebook ale acestora, dar și pe canalul de YouTube DC News. Înregistrarea poate fi accesată pe canalele online menționate. 

Bogdan Chirieac a vorbit despre județul Dâmbovița ca un pilon principal în ceea ce privește atragerea de investiții străine.

"De 4 ani de zile de când sunt în Consiliului Județean nu a existat un proiect care să fie depus și să nu obțină autorizație în 24 de ore"

Corneliu Ștefan: "Autorizațiile se iau într-o zi, dacă toate actele sunt în regulă. De 4 ani de zile, de când sunt în Consiliul Județean, nu a existat un proiect care să fie depus și să nu obțină autorizație în 24 de ore".

Bogdan Chirieac: "Am înțeles că cineva face un mall la Crevedia. Ne-a spus 'doamna dictator' a noastră - n.r. Diana Tache. A primit autorizația în 3 zile. Nu i-a venit omului să creadă. Adică, fără șpagă, fără de-astea. Autorizații care nu se dau, altminteri. Nu că nu se dau în 3 sau 5 ani, ci deloc".

Corneliu Ștefan: "Nu știu. Eu vă spun cum e la Dâmbovița. Nu comentez".

Bogdan Chirieac: "Așa au venit foarte mulți investitori, că au trecut pe la noi, și au avertizat mulți alți investitori că se interesează de județul Dâmbovița".

Corneliu Ștefan: "Da, mai ales în ultimul timp, chiar săptămâna trecută, am primit foarte multe invitații de a participa la anumite întâlniri și în afara țării, și o să merg după această perioadă mai încărcată din punct de vedere electoral. O să merg pentru a promova tot ceea ce avem noi în județ, pentru că avem un județ bogat. Avem un județ în care, în momentul de față, punem la dispoziție tot ceea ce înseamnă infrastructură. În maximum 2-3 ani de zile, finalizăm toate proiectele pe care le-am enumerat mai devreme. Așteptăm investitorii, pentru că eu sunt convins că toate aceste demersuri pe care le facem în tot ceea ce înseamnă infrastructură vor atrage după sine și investitorii aflați pe raza județului Dâmbovița. Noi, la Consiliul Județean, avem două parcuri industriale unde suntem acționari, unul la Moreni, unul la Priboiu, în zona de nord sunt parcurile Consiliului Județean, și mai avem un parc industrial unde suntem acționari, dar nu majoritari, la Mija. Adică, avem unde să aducem investitori".

Bogdan Chirieac: "Sunt orășele, comune, care erau monoindustriale, declarate industriei de apărare".

Corneliu Ștefan: "Da, municipiul Moreni. Noi avem două municipii pe raza județului, și anume Târgoviște, capitala județului, dar și Moreni. La Mija e fabrică de armament, dar și la Dragomirești. Investitorii mari, internaționali, sunt interesați de locațiile de acolo. Acum o lună de zile, am venit cu cei de la Rheinmetall, prin care am semnat protocolul cu Romarm, prin uzina automecanică Moreni, pentru a avea o colaborare în perioada imediat următoare. Rheinmetall vine la Dâmbovița. Vine și altă lume la fel de bine titrată, pe lângă cele enumerate înainte. În zona de sud a județului o să vină un investitor foarte mare, lângă o fabrică care deja funcționează pentru industria de apărare din România".

VEZI TOATĂ ȘTIREA AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel