Jumările de ouă cu dovlecei reprezintă o idee de mic dejun perfectă. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
3-4 ouă
1 dovlecel mic
1 ceapă medie
câteva fire pătrunjel
2-3 prize oregano
2 linguri ulei
sare
Cum se prepară
Se taie dovlecelul cubuleţe. Se toacă ceapa şi pătrunjelul mărunt. Se încinge uleiul şi se adaugă toate cele de mai sus. Se presară cu sare şi oregano strivit între degete. Se călesc la foc mediu până dovlecelul e făcut (cca 3-4 minute) scrie e-retete.ro.
Se bat ouăle cu sare şi 1 lingură de apă/lapte. Se toarnă peste legumele din tigaie şi se amestecă uşor până oul e făcut. Se serveşte imediat.
BONUS: Ruladă de ou cu legume. Rețeta inedită pentru micul dejun
Ingrediente
- 3 ouă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Cum se prepară
Toacă morcovul, ardeii şi ceapa (ambele tipuri) cubuleţe mărunte. Combină-le apoi cu ouăle, sarea şi piperul. Într-o tigaie antiaderenta încinsă, toarnă uleiul şi unge bine tigaia. Toarnă jumătate din compoziţia de omletă în tigaie şi las-o la foc mic, potrivit retetepractice.ro.
Când omleta e pe jumătate pătrunsă (partea de jos e solidificata), începi să o rulezi din capăt, până la jumătate. Toarnă şi restul de compoziţie în tigaie, aşteaptă până se solidifică şi continuă apoi să rulezi treptat. Lasă rulada de ou cu legume în tigaie până la răcire, deoarece e mai fragilă când e fierbinte.
Serveşte-o ca pe o gustare sau aperitiv, tăiată dumicaţi.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu