Jurassic World se întoarce, cu starurile din seria originală. "Mai mari. De ce îi fac mereu mai mari?"

Fotografie creată de Dave Harwood, de la Pexels
Fotografie creată de Dave Harwood, de la Pexels

Jurassic World: Dominion este ultimul film al celei de-a doua serii cu dinozauri care a uimit lumea. Şi de data aceasta, vor fi readuse pe marile ecrane toate starurile din seria originală. 

Dinozaurii au pus stăpânire pe lume. Asta ne arată primul trailer al Jurassic World: Dominion. Chris Pratt revine în rolul principal, alturi de starurile din seria originală, Laura Dern (Ellie Sattler), Sam Neill (Alan Grant) şi Jeff Goldblum (Ian Malcolm). 

Revine şi Bryce Dallas Howard în rolul lui Claire Dearing şi Justice Smith în rolul lui Franklin Webb, scrie polygon.com. Şi, dacă trailerul ne pregăteşte pentru ceva, ne pregăteşte pentru dinozauri şi mai mari. Iar asta se înţelege chiar dintr-o replică a lui Jeff Goldblum: "Mai mari. De ce îi fac mereu mai mari?". 

Filmul apare în cinematografe pe 10 iunie 2022. 

Youtube video image

Studiul care răstoarnă tot ceea ce știam despre DINOZAURI

Dinozaurii se aflau deja în declin cu mult timp înainte de impactul dintre Pământ şi un asteroid care a dus la dispariţia lor, în urmă cu 65 de milioane de ani, potrivit unui studiu publicat marţi, relatează  Agerpres, citând AFP.

Responsabilitatea asteroidului pentru dispariţia dinozaurilor face obiectul unui consens în comunitatea ştiinţifică, după descoperirea, în 1980, a giganticului crater de impact, în Mexic. Coliziunea a provocat o asemenea undă de şoc încât Pământul a fost învăluit într-un nor de praf şi gaze, perturbând clima şi ştergând permanent de pe hartă trei sferturi dintre specii, printre care şi dinozaurii non-aviari.
Însă, paleontologii nu au ajuns încă la un consens în ceea ce priveşte modul în care s-a petrecut această extincţie în masă, dacă a avut loc brusc sau dacă meteoritul a fost doar lovitura finală dată unui grup de animale aflate deja în dificultate.

"Este o dezbatere la cuţite", a declarat pentru AFP biologul Fabien Condamine, autorul principal al studiului publicat în Nature Communications. Deoarece datele nu sunt suficient de robuste pentru a valida o ipoteză în favoarea alteia: "registrul fosilifer (oasele dinozaurilor - n.a.) este incomplet, în stare precară de conservare, anumite zone geografice, precum tropicele, sunt slab reprezentate, din unele perioade de timp există mai multe informaţi decât din altele", a explicat cercetătorul de la Institutul de Ştiinţe Evolutive din Montpellier din cadrul Centrului Naţional de Cercetări Ştiinţifice (CNRS) din Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel