Jurma: Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)

Medicul Octavian Jurma a scris pe Facebook că în România au fost confirmate, miercuri, primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron, despre care spune că este „o veste proastă pe care speram să nu o auzim până în toamnă”.

Alegeri prezidentiale 2024

„Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominanței față de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că deși noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termina cu omenirea în general și România în particular”, a scris, miercuri seara, pe Facebook medicul Octavian Jurma.

„Este destul de probabil ca valul de toamnă să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinație a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 și BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea față de BA4 și BA5 dupa infecția cu versiunile precedente este foarte scăzută. Chiar și evaziunea imună după vaccin este mult mai ridicată decât a BA1 și BA2. Aceasta înseamnă că populația nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecție și totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boala produsă”, a mai scris medicul pe Facebook.

„Putem considera acum că schema completă de vaccinare este cea cu 3 doze (două doze + booster) deci e imperativ să vă faceți boosterul (a 3-a doza) dacă nu ați făcut deja asta. Doza 4 poate aștepta până în august tocmai datorită faptului că efectul său va fi de mai scurtă durată și în plus e posibil să avem un booster dedicat Omicron până atunci. Nu știm însă dacă îl va comanda și România care încearcă să scape în mod absurd de contractul de vaccin chiar dacă pandemia nu s-a terminat. Mențin aceeași recomandare ca anul trecut să nu călătoriți în afara țării dacă nu sunteți vaccinați, pentru că riscați să vă strice medicii de acolo vacanța. În România medicii sunt ignorați și e mult mai puțin probabil să vă deranjeze cineva cu măsuri de sănătate publică, deci România e cea mai prietenoasă destinație de vacanță din Europa pentru cei nevaccinați”, a adăugat Octavian Jurma.

Bilanț COVID 8 iunie 2022. Infectări și decese în ultimele 24 de ore

Autorităţile au anunţat ultimul bilanţ al infectărilor şi deceselor cauzate de COVID-19 în România. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 366 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 38 mai puțin față de ziua anterioară. 58 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 26 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 446 cu 19 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 44 persoane,cu 8 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 44 pacienți internați la ATI, 38 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 38 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

DECESE

Până astăzi, 65.700 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 07.06.2022 (10:00) – 08.06.2022 (10:00) a fost raportat de către INSP 3 decese ( 2 bărbați și 1 femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Decesele au fost înregistrate 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 de ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Din pacienții decedați, 1 era vaccinat și toți prezentau comorbidități.

TESTARE

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.392 teste RT-PCR ( 1.932 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.460 la cerere) și 9.326 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.141.578 teste RT-PCR și 10.144.925 teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel