Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţie, a comentat incidentul de la Buzău, acolo unde un jurnalist liber-profesionist a fost bătut de faţă cu agenţii de poliţie.
VEZI VIDEO - Activistul Buzoian, bătut de faţă cu poliţiştii de mai multe persoane. Agresorii, liberi
Pornind de la imaginile de mai de sus, Ciocan a făcut câteva comentarii legate de protecția muncii polițiștilor care au intervenit, dar și de formarea oamenilor legii.
„La intervenție nu te duci niciodată cu părul despletit, este vorba de protecția muncii", a spus Christian Ciocan cu privire la agenta de poliţie surprinsă în imagini.
"În al doilea rând, înțelegem ca polițiști ce s-a întâmplat acolo. În momentul în care polițiștii sunt sesizați, se duc toate echipajele la fața locului și, dacă ajunge unul și este depășit numeric, este evident că se întâmplă și lucruri de genul acesta. Dar, pe mai departe, au venit și forțele speciale de intervenție. După cum s-a văzut, i-au luat pe cei care făcuseră scandal”, a spus Christian Ciocan, pentru DC NEWS.
„Însă, problema de fond o reprezintă faptul că, de-a lungul timpului, au scăzut baremele pentru admiterea în structurile unităților de poliție, în școlile de poliție, și acum se face o reevaluare a acestui fapt”, a adăugat polițistul.
„Dacă noi aveam, la un moment dat, înălțimea minimă de 1,75 m pentru cei care lucrează în stradă, pe urmă sigur că și pe fondul intervenției, chiar a sindicatelor, acest barem a scăzut pentru admiterea în școlile de poliție. Mai mult decât atât, au scăzut baremele sportive și așa mai departe”, a mai spus Ciocan.
„Nu este discriminare pentru că o instituție care face parte din sistemul de securitate națională, aici generic vorbind, și care protejează siguranța publică, așa cum este poliția, își impune propriile reguli. Pe urmă ajungem la niște situații. În stradă nu sunt numai infractori de 40 de kilograme ca manechinul de antrenament. Pe drepturile omului, este corect, dar trebuie să fie proporțional că poate să vină un om de 100 de kilograme. Ce faci atunci?”, a mai spus Christian Ciocan.
„Ei, aici este de discutat. Nu ne hazardăm vizavi de caz în sine, dar atragem atenția vizavi de baremele de care făceam referire. Totodată, spunem că s-au luat deja măsuri. Manechinul cu care se lucrează în școală nu mai are 40 de kilograme, are 80 kg. Dacă nu poți să-l ridici, nu promovezi. Te primesc în școală, dar nu toată lumea promovează de-acum”, a conchis el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci