Jurnaliști ascultați ilegal în Ucraina. Pe internet au fost publicate imagini compromițătoare

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Autoritățile ucrainene au declanșat o investigație cu privire la „ascultarea ilegală și înregistrarea video” a jurnaliștilor care lucrează pentru organul de presă de investigație Bihus Info, după ce au apărut pe internet imagini ce sugerează că unii dintre angajații săi consumau droguri la o petrecere de Anul Nou, conform AFP.

Înregistrări audio și videoclipuri au fost postate pe YouTube cu o zi înainte, prezentând presupuși angajați ai Bihus Info discutând despre achiziționarea și consumul de droguri la o petrecere de Revelion.

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au anunțat că investighează circumstanțele acestei presupuse interceptări ilegale și înregistrări video, subliniind importanța activității transparente și neîngrădite a presei independente în dezvoltarea Ucrainei ca stat democratic.

Bihus Info a afirmat că personalul său a fost sub supraveghere și „ascultat timp de cel puțin câteva luni”, mai ales pe telefoanele mobile. Editorul publicației, Maksym Opanasenko, a acuzat „persoane a căror identitate nu este cunoscută” că au instalat camere de supraveghere video la locul petrecerii de Revelion, intrând fără drept în incintă.

Postul de presă, cunoscut pentru reportajele sale de investigație, a anunțat că intenționează să descopere autorii acestui "atac" și ia în considerare depunerea unei plângeri.

Bihus Info a recunoscut că unii dintre cameramanii săi au consumat „substanțe ilegale”. În consecință, s-a anunțat că toți angajații vor fi supuși „testelor antidrog”.

Acest scandal survine în contextul unei vizite amenințătoare la domiciliul jurnalistului Yurii Nikolov, cunoscut pentru anchetele sale privind scandalurile de corupție în achizițiile publice de apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel