Jurnaliştii de la Reuters fac paralela între Ianis şi Gheorghe Hagi

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ianis Hagi poartă numărul 10 al naţionalei la EURO 2024, după ce Nicolae Stanciu a decis să joace cu 21, numărul lui Olimpiu Moruţan, absent din lot din cauza unei accidentări. 

În grupe, Ianis Hagi a jucat în toate cele trei meciuri ale României. El a intrat pe teren din postura de rezervă cu Ucraina şi Belgia, şi a fost titular cu Slovacia, meci în care a scos şi o lovitură de la 11 metri. 

Jurnaliştii de la Reuters scriu că "Ianis Hagi a trăit mult timp în umbra comparaţiilor cu tatăl său, unul dintre cei mai buni jucători din istoria României, Gheorghe Hagi. Dar EURO2024 este şansa sa să îşi facă un nume. Mijlocaşul ofensiv de 25 de ani a fost foarte important pentru România în remiza cu Slovacia din grupa E, obţinând penalty-ul transformat de Răzvan Marin. 

România va înfrunta Olanda în optimi, iar tricolorii au şansa unui parcurs precum cel orchestrat din teren de tatăl lui Ianis, care a condus România în sferturile CM 1994, unde au fost eliminaţi de Suedia". 

Presa internaţională continuă comparaţiile. 

"În urmă cu 30 de ani, Gheorghe Hagi era antrenat de Anghel Iordănescu, iar în Germania, Ianis lucrează cu Edward Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu, aceasta fiind o altă conexiune între cele două familii celebre din fotbalul românesc. Două generaţii, despărţite de trei decenii, sperând să facă istorie pentru România", au mai scris cei de la Reuters. 

CITEŞTE MAI MULTE PE DCSPORT.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel