Jurnalul Naţional a înregistrat DNA-ul: procurorii fabrică dosare pe bandă rulantă

Unul dintre cele mai mediatizate dosare intrumentate de DNA – fraudarea examenului de promovare în funcţiile de conducere din parchet – s-a transformat într-un fiasco pentru procurorii anticorupţie. Mai mult, ajuns în faza de judecată la Înalta Curte, acest dosar a produs prima dovadă audio a faptului că DNA fabrică dosare.

Gheorghe Dumitru, la rândul său procuror, a semnalat DNA-ului o serie de aspecte referitoare la examenul din magistratură. Anchetatorii anticorupţie nu au fost însă mulţumiţi de informaţiile şi atitudinea ulterioară a denunţătorului, astfel încât, într-o discuţie telefonică, i-au explicat ce anume trebuie să facă, adică doar ceea ce s-a convenit şi să meargă pe varianta agreată de anchetatori. Aceste lucruri reies din stenogramele unor discuţii telefonice purtate între cei doi procurori şi denunţător. Mai mult, cei doi anchetatori DNA îl ameninţă, mai mult sau mai puţin voalat, pe Gheorghe Dumitru, în cazul în care acesta nu va declara ceea ce trebuie, informează Jurnalul.

Iată o parte dintre replicile procurorilor:

● "V-am rugat ceva ieri, nu ? Am consimtit cu colega sa mergem pe o anumita varianta, am facut un demers, ati facut un denunt, ati facut un denunt".

● "Auziti, daca aveti de gand sa mergeti in dosarul asta pe doua cai, ati luat hotararea gresita va spun sigur. Deci daca nu ramane cum am convenit ieri, dupa cum s-au facut ieri actele sa stiti ca nu-i bine"

● "Numai ca eu va spun, daca mergeti pe doua variante, alegeti gresit. Daca ramane cum am convenit ieri, ati ales lozul castigator".

● " Eu nu sunt nelinistita, nelinistea la dumneavoastra trebuie sa fie nu la mine, intelegeti ?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel