Mihaela Rădescu, actriță la Teatrul Mic din București, a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC News, despre semnificația jurnalului sublocotenentului Ion Marinescu de pe front și de ce ar trebui ca tinerii să vadă spectacolul inedit, care transpune emoția și trăirile de pe front.
"Mirela Florian este cea care a adunat aceste scrisori, vechi de 100 de ani. Este foarte frumos volumul, merită citit. Iar cine va vedea spectacolul, cu siguranță va fi incitat să-și cumpere și să lectureze scrisorile", a declarat Mihaela Rădescu.
Mihaela Rădescu a vorbit și despre spectatorii tineri, care au rămas profund impresionați.
"Tinerii vin și sunt impresionați. Am avut câțiva invitați tineri și au fost impresionați, chiar emoționați. Și echipa e formată de așa natură, pentru cunoscători, Florin și Vlaicu Golcea, care au lucrat mult timp împreună și care practică un tip de artă foarte contemporană, un brand deja știut, automat vor veni. Cei care vor veni la spectacol vor descoperi că se potrivește dinamicii și gusturilor lor, e foarte contemporan."
Anul dispărut 1989 – un spectacol necesar
În cadrul interviului pentru DC News, actrița Mihaela Rădescu a redat câteva informații despre un spectacol foarte drag ei, care a cucerit publicul tânăr.
"Anul dispărut 1989 este un spectacol foarte drag mie și întregii echipe, este un spectacol necesar, mai ales acum. La ultima reprezentație pe care am avut-o am avut și discuții cu publicul, cu foarte mulți tineri în sală, care au fost surprinși și uimiți că au putut afla așa ce s-a întâmplat înainte de 89. S-a concretizat tot ce știau de la părinții lor, că magazinele erau goale, nu puteai să vorbești nimic, n-aveai libertate. S-a nimerit ca cei din sală să nu aibă întâmplări nefericite care să-i marcheze și pe ei. Erau foarte încântați de ce au văzut și auzit. Pentru că Peca dramaturgul s-a inspirat din întâmplări reale."
Mihaela Rădescu este de părere că se poate realiza un serial ecranizat cu scrisorile sublocotenentului Ion Marinescu.
"Ar merge un serial ecranizat, e material suficient. Sunt mai multe scrisori ale aceluiași autor. Iar jurnalul acestui sublocotenent Marinescu, la fel, te plimbă de pe o linie a frontului pe alta, înțelegi altfel lucrurile. Sunt însemnări de stări, emoții, ce trăiește. Din păcate, a fost rănit, internat la București, dar a murit. Însemnările au fost recuperate de un unchi", a mai spus actrița.
Interviul complet în materialul video de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu