Justificarea găsită de Viktor Orban pentru vizita surpriză în Rusia lui Putin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol cum și-a motivat Viktor Orban deplasarea în Rusia, unde a avut o întâlnire cu Vladimir Putin.

Viktor Orban a trimis o scrisoare liderilor UE, printre care și preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, în care și-a justificat vizita surpriză în Rusia, relatează DPA, care a obținut copia documentului. Premierul Ungariei a vorbit despre impactul economic pe care războiul Ucraina - Rusia îl are asupra UE.

”Efectele economice negative ale războiului apasă greu asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor noştri şi asupra competitivităţii UE”, a spus Viktor Orban în scrisoare.

Viktor Orban spune că Vladimir Putin a fost surprins de recentele decizii ale Ucrainei

Premierul Ungariei, a cărui ţară a preluat la data de 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a vizitat Moscova. Viktor Orban s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin, imediat după prima sa vizită în Ucraina de la începerea invaziei Rusiei asupra ţării vecine.

”Putin crede că timpul este de partea Rusiei în acest conflict”, a declarat Viktor Orban, care a menționat că președintele Rusiei a fost surprins de refuzul Ucrainei de a accepta recentele oferte de încetare a focului, dar şi de începere a negocierilor de pace.

Ce mai transmite Viktor Orban în aceeași scrisoare

Conform şefului guvernului ungar, Vladimir Putin se aşteaptă la o înfrângere a Ucrainei în decurs de câteva luni. În aceeaşi scrisoare, Viktor Orban le transmite omologilor din celelalte state ale Uniunii Europene faptul că, pe baza discuţiilor avute cu Vladimir Putin, ”există acum o şansă mai mare” pentru o stopare a focului.

El i-a cerut blocului comunitar european să preia iniţiativa privind o încetare a focului în Ucraina, în condițiile în care Washingtonul se concentrează tot mai mult pe viitoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite. ”Leadership-ul politic furnizat de Statele Unite ale Americii este limitat ca urmare a campaniei electorale în desfăşurare”, a evidențiat Viktor Orban, conform Agerpres.

Citește și - Ungaria refuză să plătească amenda record dictată de Curtea de Justiţie a UE. Ce tratate nu a respectat țara lui Viktor Orban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel