Juventus şi-ar putea recupera punctele pierdute în urma unei penalizări. Viciu de procedură

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Juventus Torino ar putea recupera cele 15 puncte cu care a fost penalizată în Serie A la începutul anului, datorită unui viciu de procedură, scrie La Gazzetta dello Sport, citată de L'Equipe.


Penalizată cu 15 puncte din cauza unor fraude contabile constatate cu ocazia unor transferuri de jucători între 2018 şi 2021, Juventus ar putea scăpa de un proces, dar şi de sancţiuni sportive şi financiare.

După mai multe refuzuri, Tribunalul Administrativ din Lazio, însărcinat cu dosarul, a convenit cu avocaţii clubului cu privire la posibilitatea consultării scrisorilor schimbate de parchetul federal al Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) cu COVISOC, structura de control financiar al fotbalului italian, în aprilie 2021. Dacă semnalarea faptelor a avut loc la această dată, ancheta s-a deschis oficial în octombrie 2022, ceea ce nu ar fi trebuit să fie autorizat, deoarece termenul maxim pentru a începe o investigaţie este de 60 de zile

Potrivit avocaţilor apărării, o parte din documente ar fi deci inutilizabile, ceea ce ar avea ca efect invalidarea procesului şi ar permite Bătrânei Doamne să recupereze cele 15 puncte deduse.

O întorsătură care ar putea rearanja total cărţile în Serie A. În prezent pe locul 7, piemontezii ar putea, cu încă 15 puncte, să ajungă pe locul 2, la egalitate cu Inter Milano, care este foarte departe de liderul Napoli, la 15 puncte, scrie Agerpres. 

Juventus a pierdut cu Roma în etapa din weekend 

Echipa AS Roma a învins la limită pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Juventus Torino, duminică seara, într-o partidă din etapa a 25-a a campionatului de fotbal al Italiei.

Elevii antrenorului Jose Mourinho au obţinut victoria graţie golului marcat de fundaşul Gianluca Mancini, în repriza secundă a jocului de pe Stadio Olimpico (53), cu un şut de la distanţă. Oaspeţii au încheiat meciul în zece, după eliminarea lui Moise Kean (90).

În urma acestui succes, AS Roma a urcat pe locul al patrulea în clasament, devansând-o la golaveraj pe AC Milan, învinsă sâmbătă de Fiorentina (1-2).

Juventus, care venea după patru victorii consecutive, ocupă poziţia a opta, la 12 puncte de locul al patrulea, ultimul care asigură participarea la viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, torinezii fiind însă penalizaţi cu 15 puncte pentru fraudă în contabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel