Juventus, victorie la comisii. A urcat de pe locul 7 pe locul 3, după ce şi-a primit punctele înapoi

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Juventus Torino şi-a recuperat cele 15 puncte cu care fusese penalizată. Astfel, echipa lui Max Allegri urcă pe locul al treilea în clasament. 

Juventus a pierdut 15 puncte în clasament în urma unei decizii a Curţii Federale Italiene, care a constatat ilegalităţi financiare în cadrul clubului. Piemontezii au făcut imediat apel, iar speţa a ajuns la Comitetul Olimpic Italian. Recursul s-a judecat joi, 20 aprilie, iar Juventus a câştigat. Acum, Juventus are 59 de puncte în clasament, în loc de 44, motiv pentru care a urcat de pe locul al şaptelea pe locul al treilea, loc de Champions League. 

Top 4 din Serie A este format acum din Napoli (75 p), Lazio (61 p), Juventus (59 p) şi AS Roma (56 p). Cea mai dezavantajată echipă în acest moment este AC Milan, care a picat pe locul al cincilea, cu doar 53 de puncte, scrie Digisport. 

Întregul Consiliu de Administraţie al torinezilor a demisionat în urma scandalului 

Întregul consiliu al lui Juventus, inclusiv președintele Andrea Agnelli, și-a anunțat demisia.

Vestea a venit după ce situația financiară a clubului Juventus a fost supusă controlului procurorilor și a autorității italiene de reglementare a pieței Consob, în ultimele luni, pentru presupuse acte de spălare de bani și manipulare a pieței. Compania a negat orice ilegalitate, notează The Guardian.

Agnelli și vicepreședintele Pavel Nedved, care au demisionat în noiembrie 2022, s-au numărat printre cei anchetați. Clubul din Serie A a terminat pe locul patru în campionat sezonul trecut și a înregistrat o pierdere de 254,3 milioane de euro, un record în Italia.

Clubul Juventus a transmis decizia de demisie a consiliului „luând în considerare obiectivitatea și relevanța problemelor juridice și contabile aflate în curs” cu referire la ancheta poliției.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel