Kaczyński, mesaj tăios față de Germania: Ar trebui să tacă! În realitate, tradiția democratică germană e foarte discutabilă. Alte puteri au introdus democrația acolo

Jarosław Kaczyński, liderul partidului Lege și Justiție (PiS), a avut o poziție extrem de dăură față de Germania.

Liderul partidului Lege și Justiție (PiS), Jarosław Kaczyński, vorbind la Olsztyn în weekend, a atacat din nou Germania, declarând că țara este ipocrită pentru că a încercat să dea lecții Poloniei.

El a adăugat că „ar trebui să fie ultimii care să facă acest lucru și ar trebui să tacă”, având în vedere istoria lor trecută.

Potrivit liderului PiS, Germania s-a poziționat ca o „superputere morală” pentru a beneficia de puterea sa soft. Cu toate acestea, dacă Germania nu începe discuțiile cu privire la problema despăgubirilor, își vor pierde această aură, a afirmat el.

Kaczyński a spus că, în realitate, după cel de-al Doilea Război Mondial, criminalii din Germania au fost printre principalii cărora li s-a acordat amnistia.

„Pedeapsa cu moartea a fost abolită la începutul existenței Republicii Federale Germania”, a spus el. S-a decis că oricine se supune legii na*iste nu era un criminal. În acest fel, chiar și făptuitorii de la Ausc*witz au evitat pedeapsa.

„O sută de mii de polonezi au fost condamnați în procese sumare și executați la Auschwitz, dar judecătorii care au pronunțat hotărârile nu au fost pedepsiți deoarece au acționat în conformitate cu legea existentă”, a spus Kaczuński. Liderul PiS a remarcat că mulți criminali de război au continuat să aibă cariere politice după război și mulți au rămas în forțele de poliție.

„Tradiția democratică germană e foarte discutabilă”

În esență, susține Kaczynski, sistemul judiciar german este mai politizat decât cel al Poloniei, pe care Germania îl critică pentru că este contrar principiilor independenței judiciare.

În realitate, tradiția democratică germană este foarte discutabilă, susține Kaczynski. După ce a pierdut Primul Război Mondial, Germania nu a mers spre bine și a ajuns la ascensiunea lui Hit*er. După cel de-al Doilea Război Mondial, puterile ocupante au fost cele care au introdus democrația în Germania și au ținut-o sub supraveghere de atunci.

Kaczynski a citat o anecdotă de la întâlnirea președintelui Donald Trump cu fostul cancelar german Angela Merkel. Trump i-a spus că „ceea ce ne unește este că suntem amândoi sub supraveghere atentă a serviciilor de informații americane”, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel