Micul dejun turcesc, cunoscut și sub numele de "Kahvaltı" în limba turcă, este unul bogat și delicios. Iată ce ai de făcut....
De ce ai nevoie:
brânză (de exemplu, brânză feta, brânză de capră sau brânză Telemea)
măsline (de obicei, măsline negre sau verzi, după preferință)
roșii
castraveți
ardei gras (roșu sau verde)
ouă (poți face ouă ochiuri sau ouă fierte tari)
iaurt
miere sau dulceață
unt
pâine proaspătă sau pâine turcească
ceai turcesc sau cafea
Cum se prepară
Spală roșiile, castraveții și ardeii grași și taie-le în felii subțiri. Fă ouă ochiuri sau fierbe-le tari, așa cum preferi. Pune legumele pregătite într-o parte a farfuriei, împreună cu măslinele. Adaugă brânza într-o altă parte a farfuriei. Poți să pui și o lingură de iaurt într-un castron mic.
Încălzește puțin pâinea și unge-o cu unt. Așază ouăle preparate alături de celelalte ingrediente. Poți servi și miere sau dulceață pentru a îndulci micul dejun. Toarnă iaurtul într-un castron mic. Servește micul dejun cu ceai turcesc sau cafea.
Amestecă și asortează ingredientele așa cum îți place și savurează acest mic dejun tradițional turcesc bogat și delicios.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News