Kaiserschmarren este o prăjitură cu tradiție din bucătăria regală a Austriei. A fost desertul preferat al împăratului Franz Josef I. Iată cum se prepară această bunătate.
Ingrediente
6 ouă
350-400 ml lapte
180 g-200 g făină
3 linguri zahăr
2 linguri stafide
un plic zahăr vanilinat
o lingură rom
un praf sare
50 g unt pentru prăjit
zahăr pudră
scorţişoară
Vezi și: PLĂCINTĂ nemțească. Desertul din GERMANIA care trebuie încercat. REȚETA te va cuceri!
Cum se prepară
Stafidele şi romul se amestecă şi se lasă 15 minute la macerat. Gălbenuşurile se amestecă bine cu laptele, făina şi zahărul vanilinat. Albuşurile se bat cu zahărul simplu şi sarea şi apoi spuma se pune peste amestecul cu gălbenuş, potrivit retetepractice.ro.
Într-un vas se topeşte untul pe aragaz, se pune amestecul şi, peste 2 minute, se pun stafidele. Se lasă să se prăjească pe o parte, se întoarce şi se dă la cuptor pentru 8 minute. După acest timp, aluatul copt se mărunţeşte cu furculiţa şi se aduce la masă, cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.
Vezi și: Crap cu usturoi. Rețetă veche din anii '80. O știai?
OMLETĂ JAPONEZĂ. Rețeta de OMURICE pe care trebuie s-o încerci. Este nemaipomenită!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News