Kalter Hund, prăjitura iubită de nemți. Rețeta specială din Germania

Sursa foto: Facebook Klostercafè Lilienthal
Sursa foto: Facebook Klostercafè Lilienthal

Kalter Hund este o prăjitură preparată în Germania, crocant și delicioasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

150 g ciocolată amăruie
450 g ciocolată cu lapte
150 g unt de cocos
200 g smântână pentru frişcă
2 pliculeţe zahăr vanilat
250 g biscuiţi
1 lingură de rom

Ai nevoie de o tavă de cozonac 25 x 11 cm pentru asamblat prăjitura.

Cum se prepară

Pregătirea cremei de ciocolată

Într-o cratiţă cu strat ceramic punem ciocolată ruptă bucăţele, smântâna şi untul de cocos, potrivit secretelebucatarieinoastre.com. După ce ciocolata s-a topit şi crema este omogenă, adăugăm zahărul vanilat şi romul. Amestecăm şi lăsăm deoparte. Tava de chec o îmbrăcăm cu folie alimentară sau cu hârtie de copt în cazul meu.

Asamblarea prăjiturii

Pe fundul tăvii turnăm un strat subţire de ciocolată, peste care aşezăm pe lăţime biscuiţii. Turnăm un alt strat de ciocolată şi mergem mai departe cu aşezatul biscuiţilor. Repetăm operaţiunea de încă 4-5 ori sau până când terminăm bicuitii şi crema de ciocolată. Binenteles că ultimul strat va fi de ciocolată.

Dăm prăjitura la rece pentru minim 5 ore sau până a doua zi.

BONUS: Plăcintă nemțească

Ingrediente 

- 300 g făină
- lingură praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 120 g zahăr
- 120 g unt
- esenţă vanilie
- 2 ouă
- un praf de sare

Umplutura

- 200 g smântână
- 150 g iaurt
- 70 g zahăr
- esenţă vanilie
- 40 g amidon
- 2 linguri zeamă de lămâie

Stratul de fructe

- 600 g cireşe/un borcan de aceeaşi cantitate compot
- 250 ml apă (dacă foloseşti cireşe proaspete)
- 40 g amidon
- scorţişoară

Cum se prepară

Prepararea sosului de cireşe

Combină cireşele (dacă sunt proaspete, fără sâmburi; dacă sunt din compot, cu tot cu suc şi omiţi apă), cu apă şi puţină scorţişoară. Pune cratiţa la foc mediu, iar când compoziţia se încălzeşte, separă 2-3 linguri de zeamă şi amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe şi amestecă până ce obţii un sos de fructe îngroşat, potrivit retetepractice.ro.

Prepararea blatului

Cât sosul se răceşte, prepară blatul. Combină făina cu praful de copt, zahărul, sarea şi bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă şi esenţa de vanilie, continuând să mixezi până ce obţii un aluat omogen. Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt şi ridică-l pe pereţii tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziţie şi preseaz-o cu furculiţa pentru a obţine firimituri din compoziţie.

Prepararea cremei 

Combină iaurtul cu smântână, zeamă de lămâie, esenţa de vanilie, amidonul, ouăle şi zahărul. Omogenizează amestecul.

Cum asamblezi plăcinta cu cireşe

Peste blatul întins în tavă aşază sosul de cireşe, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belşug şi cât mai răspândite firimiturile de aluat. Dă plăcinta nemţească cu cireşe şi smântână. pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel