Kamala Harris a acceptat nominalizarea democraților pentru cursa prezidențială spre Casa Albă

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Kamala Harris și Tim Walz au acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru cursa spre Casa Albă.

Delegațiile din toate statele și teritoriile SUA și-au exprimat încă o dată sprijinul pentru Kamala Harris, vicepreședintele în funcție, în cadrul unui vot pur ceremonial, însoțit de muzică, efecte de lumină, scurte discursuri și multe aplauze în sală, relatează DPA, scrie Agerpres.

Astfel, Kamala Harris a acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru candidatura la alegerile prezidențiale din SUA, cu Tim Walz, pentru funcția de vicepreședinte.

”Tuturor celor din Chicago și din întreaga Americă, vă mulțumesc”, a declarat Kamala Harris, marți seara, din Milwaukee, în timp ce Convenția Națională Democrată a declarat-o aproape în unanimitate pe vicepreședintă candidatul partidului la Casa Albă, în cadrul unui ceremonial de apel rockin'.

”Suntem atât de onorați să fim candidații voștri. Aceasta este o campanie condusă de oameni și, împreună, vom deschide o nouă cale de urmat, un viitor al libertății, al optimismului și al credinței”, a mai spus Kamala Harris.

Harris, aleasă de peste 4.500 de delegații

Harris fusese deja aleasă oficial de peste 4 500 de delegați ai partidului pentru a fi candidata democraților la alegerile prezidențiale în cadrul unui apel nominal online la începutul acestei luni.

Harris, care se afla în Milwaukee în campanie, s-a alăturat de la distanță ceremoniei de nominalizare de la Chicago, spunând că ea și Tim Walz (pentru funcția de vicepreședinte) sunt onorați să fie candidații partidului. Ea a promis un ”viitor al libertății, oportunităților, optimismului și credinței”.

Candidata urmează să țină un discurs important în cadrul convenției joi seară, marcând finalul evenimentului de patru zile menit să sărbătorească candidații democrați și să le dea un impuls pentru restul campaniei.

”Da, ea poate! Michelle și Barack Obama i-au ridicat marți pe delegații Convenției democrate în picioare când au salutat ”speranța” pe care au găsit-o în Kamala Harris.

”Speranța s-a întors”, a declarat fosta Primă Doamnă, care, la fel ca soțul său, este încă extrem de populară în cadrul partidului, transmite France Presse. ”Suntem pregătiți pentru președinta Kamala Harris”, a asigurat primul președinte de culoare al Statelor Unite (2009-2017) vorbind după soția sa, criticându-l pe Donald Trump, acest ”miliardar de 78 de ani care nu încetează niciodată să se plângă” și căruia ”îi este frică să piardă”.

Soțul lui Kamalei Harris, Doug Emhoff, făcuse un portret mai personal al vicepreședintelui înainte de a ceda locul familiei Obama. ”America, în aceste alegeri, trebuie să decideți cui să încredințați viitorul familiilor voastre. I-am încredințat Kamalei viitorul familiei noastre. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată”, a spus Emhoff.

Citește și: Trump, campanie cu o imagine fake a lui Taylor Swift care l-ar susține în cursa pentru Casa Albă / FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel