Kamala Harris a acceptat nominalizarea democraților pentru candidatura la președinția SUA. Ce mesaj a transmis

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Vicepreședintele Kamala Harris a acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru candidatura la Casa Albă și le-a transmis un mesaj optimist.

Kamala Harris, vicepreședintele în funcție, a acceptat oficial, joi, la Chicago, nominalizarea democraților în cadrul convenției partidului, devenind candidata oficială democrată pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc la 5 noiembrie în Statele Unite, relatează AFP, scrie Agerpres.

”În numele americanilor ca cei cu care am crescut, al oamenilor care muncesc din greu, își urmează visurile și veghează unii asupra altora, în numele tuturor celor a căror istorie nu poate fi scrisă decât în cea mai mare națiune a lumii, accept nominalizarea voastră pentru a deveni președinta Statelor Unite”, a afirmat Kamala Harris într-un discurs rostit în fața mulțimii prezente la convenția națională a Partidului Democrat.

Alegerile prezidențiale din 5 noiembrie vor fi ocazia de a ”trasa o nouă cale” pentru America și de a ”depăși amărăciunea, cinismul și bătăliile (care ne-au) divizat în trecut”, a declarat vicepreședinta Kamala Harris.

”Voi fi o președintă care ne va uni în jurul celor mai mari aspirații. O președintă care va conduce și va asculta. Care va fi realistă, cu simț practic și bun simț”, a spus ea în fața delegaților democrați reuniți Chicago. ”Suntem într-o luptă pentru viitorul Americii”, a adăugat Kamala Harris.

Citește și: Donald Trump, foc și pară după ce a auzit că Regina Elisabeta a II-a îl considera „necioplit”

Vicepreședintele promite armistițiu în Gaza

De asemenea, Kamala Harris a promis că va ”încheia” un acord pentru un armistițiu în Fâșia Gaza, devastată de un război între Israel și Hamas de mai bine de zece luni, relatează AFP.

”Este timpul să ajungem la un acord pentru (eliberarea) ostaticilor și să instaurăm o încetare a focului”, a declarat candidata democrată la Casa Albă în cursul unui discurs rostit la Chicago. ”Au fost pierdute atât de multe vieți nevinovate. Oameni disperați și înfometați fug fără încetare pentru a se adăposti. Amploarea suferinței este sfâșietoare”, a adăugat ea.

Harris a promis, de asemenea, că va fi ”ferm alături de Ucraina și aliații noștri din NATO” și că nu se va ”împrieteni cu dictatorii”, dacă va fi aleasă președinta Statelor Unite în noiembrie, un atac direct la adresa lui Donald Trump.

”Nu mă voi împrieteni cu tirani și dictatori precum Kim Jong Un, care îl susțin pe Trump, pentru că ei știu că el este ușor de manipulat cu lingușiri și favoruri, știu că nu îi va trage pe autocrați la răspundere pentru că el însuși vrea să fie un autocrat”, a declarat Kamala Harris în cursul discursului de nominalizare la convenția democrată.

Citește și: Biden a ”subliniat urgența" unui armistițiu în Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel