Kamala Harris, afirmații controversate la Oprah Winfrey: Probabil nu ar fi trebuit să spun asta - Video

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Candidata democraților la alegerile prezidențiale din SUA, Kamala Harris, a făcut mai multe declarații, considerate de unii ca fiind controversate, în cadrul unui interviu cu Oprah Winfrey.

Citește și articolul - Kamala Harris primește o veste proastă din partea unui puternic sindicat american

Kamala Harris a vorbit despre posibilitatea de a folosi o armă, în momentul în care un necunoscut ar intra prin efracție la ea în casă, scrie BBC. 

”Dacă cineva va intra în casa mea, va fi împușcat”

Kamala Harris a declarat, în spirit de glumă că, ”dacă cineva va intra în casa mea, va fi împușcat”. ”Probabil nu ar fi trebuit să spun asta, dar echipa mea se va ocupa de asta mai târziu”, a zis Kamala Harris râzând. 

Video

Youtube video image

Subiectul deținerii unei arme de către Kamala Harris a început să fie un subiect de interes pentru americani, după dezbaterea pe care vicepreședinta a avut-o cu contracandidatul ei republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, Donald Trump. 

Fostul președinte Donald Trump a acuzat-o pe Harris că, dacă va ajunge la Casa Albă, în acel moment va interzice toate armele. Democrata a evidențiat atunci că este o susținătoare al celui de al Doilea Amendament al Statelor Unite, care protejează dreptul de a deține arme și atât ea, cât și colegul său de campanie, Tim Walz dețin propriile arme de foc. 

Kamala Harris deține o armă ”pentru siguranță”. A confirmat în interviul cu Oprah Winfrey

În interviul acordat vedetei Oprah Winfrey ea a spus că este contra armelor de asalt. Un astfel de tip de armă a fost ”literalmente proiectat pentru a fi un instrument de război. Nu este o armă care să își aibă locul pe străzi”, a adăugat ea, amintind despre desele atacuril armate din școli. 

Este ”înfricoșător” pentru un copil să fie nevoit să treacă printr-un exercițiu care simulează incidente de acest fel, a spus Harris. ”Nu ar trebui să se întâmple așa ceva”, a zis Kamala. Chestioantă de Oprah Winfrey dacă are o armă de mai multă vreme, Kamala Harris a confirmat.

Democrata a răspuns prima dată la această întrebare în anul 2019, când a declarat faptul că are nevoie de o armă ”pentru siguranță”. ”Dețin o armă probabil din același motiv ca mulți alții – pentru siguranță. Am fost procuror toată cariera mea”, a zis Harris.

Moderatorul dezbaterii dintre Kamala Harris și Donald Trump de la ABC News a evidențiat faptul că vicepreședinta nu mai sprijină un program care să oblige pe cei care dețin arme tip AR-15 și arme de asalt să le predea guvernului. Totuși, Kamala Harris a zis joi că dorește legi mai stricte pentru cei care dețin arme.  

Ce sunt legile ”red-flag” 

Democrata candidată la prezidențiale și-a exprimat poziția și la o adunare recentă organizată în Carolina de Nord. ”Cei care cred în libertatea de a trăi în siguranță, fără violență armată, vor adopta în sfârșit o interdicție asupra armelor de asalt, verificări universale ale antecedentelor și legi «red-flag»”, a spus Kamala Harris. 

Legile ”red-flag” permit oamenilor să solicite unui judecător confiscarea unei arme de foc de la un alt om, dacă aceasta este considerată un risc pentru el însuși sau pentru cei din jur.

O treime dintre americani au o armă și aproximativ două treimi dintre ei susțin legi mai stricte cu privire la arme în general, cu aproape 90% susținând politicile care ar stopa persoanele cu boli mintale să obțină arme, notează Pew Research.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel