Kamala Harris îl acuză pe Donald Trump că nu are ''nicio dorinţă'' să oprească imigraţia

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Kamala Harris, candidata democrată la președinția Statelor Unite, l-a criticat vineri pe Donald Trump, afirmând că fostul președinte republican nu are "niciun interes sau dorință" de a îmbunătăți sistemul de imigrație din țară.

La un miting în Arizona, singurul stat cheie care împarte o graniţă cu Mexicul, democrata a încercat să contracareze argumentul favorit al miliardarului în campania pentru Casa Albă.

"Donald Trump nu vrea să rezolve această problemă, să fim clari", a spus ea în cursul unui miting la Glendale, amintind că miliardarul le-a cerut aleşilor republicani să nu voteze un proiect de lege pe această temă în primăvară.

"Ştim că sistemul nostru de imigraţie are deficienţe şi ştim ce trebuie făcut pentru a-l remedia: o reformă completă", a adăugat ea. "Aceasta include o securitate puternică la frontieră şi o cale meritată spre cetăţenie", a precizat Kamala Harris.

Dintre toate statele cheie pe care candidata democrată le parcurge săptămâna aceasta, Arizona este unul dintre cele mai strânse în care Joe Biden l-a învins pe Donald Trump cu doar 10.500 de voturi în 2020, iar imigraţia este o problema esenţială pentru alegători.

Vicepreşedinta SUA este criticată aspru din cauza recordului administraţiei Biden, în care care au avut loc sosiri masive de migranţi, înainte ca în iunie să fie impuse restricţii drastice.

Dacă va reveni la putere, Trump promite "expulzări în masă" de imigranţi ilegali, măsură a cărei fezabilitate este pusă sub semnul întrebării de mulţi experţi în domeniu, conform Agerpres.

Dezbaterile Harris vs.Trump

Cei doi vor participa pe 10 septembrie la o dezbatere electorală transmisă de ABC, a anunțat postul joi. Aceasta va fi prima întâlnire directă între cei doi adversari politici, care sunt aproape la egalitate în sondaje, conform Reuters, citat de Agerpres. În cadrul unei conferințe de presă la reședința sa din Palm Beach, Florida, fostul președinte Trump a anunțat că își dorește dezbateri suplimentare pe 4 și 25 septembrie, care vor fi transmise de Fox și NBC.

Harris a scris pe X că abia așteaptă dezbaterea programată pentru 10 septembrie, după ce Trump "a acceptat în cele din urmă." În timpul unei vizite de campanie în Detroit, ea a spus presei că este deschisă la ideea mai multor dezbateri. Totuși, un oficial din echipa sa a reafirmat că o dezbatere pe Fox, pe 4 septembrie, nu este fezabilă.

Un sondaj Ipsos publicat joi a indicat că Harris și-a extins avansul față de Trump, ajungând la 42% față de 37%, comparativ cu un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o arăta cu 37% din voturi, în timp ce Trump avea 34%.

Biden a ieșit din cursa pentru Casa Albă, la câteva săptămâni după dezbaterea cu Trump

Din cauza performanței slabe a lui Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump, s-a cerut ca actualul președinte să se retragă din cursa pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Hotărârea a fost luată peste trei săptămâni după acea dezbatere, iar anunțul a fost transmis printr-o scrisoare publicată pe platforma X. Ulterior, pe aceeași rețea socială, Biden și-a exprimat sprijinul pentru Kamala Harris, vicepreședintele SUA, în continuarea cursei.

”Am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toată energia asupra îndatoririlor mele ca președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul deplin și susținerea pentru ca Kamala să fie nominalizată ca reprezentantă a partidului nostru în acest an. Democrați - este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Hai să facem asta”, a transmis Biden colegilor săi democrați pe rețeaua socială. Vezi tot articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel