Kamala Harris îl atacă dur pe Putin, după moartea lui Navalnîi: Un semn suplimentar al brutalității

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a declarat că moartea lui Alexei Navalnîi, într-un penitenciar arctic, vineri, în cazul în care este confirmată, ar fi un semn suplimentar al brutalității președintelui rus Vladimir Putin.

Raportul privind moartea lui Navalnî a zguduit Conferința Anuală de Securitate de la München, unde liderii sunt adunați pentru a întări unitatea în mijlocul invaziei rusești în Ucraina, care durează de doi ani.

Președintele SUA, Joe Biden, a trimis-o pe Harris la conferința de la München în ultimii ani, iar vineri se îndrepta spre East Palestine, un oraș din Ohio care s-a confruntat cu consecințele unui deraiu de tren incendiar acum un an.

Harris a subliniat că SUA nu se vor retrage niciodată de la obligațiile sale în cadrul alianței NATO, stabilite după cel de-Al Doilea Război Mondial, contrastând abordarea lui Biden în privința implicării globale cu viziunile izolaționiste ale lui Donald Trump, candidat la alegerile prezidențiale.

"Angajamentul nostru de a construi și de a menține alianțe ne-a ajutat să devenim cea mai puternică și prosperă țară din lume", a spus ea. "Să punem totul în pericol ar fi o prostie."

Harris a exprimat scepticism cu privire la explicația oficială a Rusiei conform căreia Navalnî a căzut inconștient și a murit după o plimbare în penitenciar.

"Să fim clari, Rusia este responsabilă", a spus ea, adăugând că ar fi "un semn suplimentar al brutalității lui Putin" dacă moartea ar fi confirmată.

Înainte de discursul lui Harris, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că, dacă rapoartele privind moartea lui Navalnî sunt exacte, ele subliniază "slăbiciunea și putreziciunea" Rusiei.

La scurt timp după remarci, soția lui Alexei Navalnî, Yulia, a urcat pe scenă și a primit un ovat în picioare, cerând puterilor străine să se unească și să lupte împotriva "regimului groaznic" din Rusia. Harris s-a întâlnit cu ea la marginea conferinței și a "exprimat tristețea și indignarea" în legătură cu rapoartele privind moartea soțului său, a declarat un oficial de la Casa Albă.

Biden l-a avertizat pe Putin după întâlnirea cu liderul rus la Geneva în iunie 2021 că Rusia ar risca "consecințe devastatoare" dacă Navalnî ar muri în închisoare. În urma acestui eveniment, relațiile SUA cu Rusia au fost într-un declin accentuat din cauza războiului din Ucraina.

Kamala Harris, sigură că Biden va fi reales: "Să nu ne înșelăm, poporul american va face față acestui moment, iar America va continua să conducă"

Harris și Blinken au participat la adunare mai puțin de o săptămână după ce Trump, principalul candidat la nominalizarea republicană pentru președinție, a declarat că nu ar apăra aliații NATO care nu cheltuie suficient pentru apărare împotriva unei posibile invazii ruse.

Biden va trebui să se confrunte probabil cu Trump în noiembrie în ceea ce pare a fi o revanșă strânsă a confruntării lor din 2020. Comentariile lui Trump despre NATO au șocat Europa, iar republicani care-l susțin pe Trump în Congres blochează ajutorul pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei.

Harris este programată să se întâlnească cu parlamentari americani, președintele ucrainean Volodîmîr Zelenskiî, cancelarul german Olaf Scholz, președintele israelian Isaac Herzog și prim-ministrul irakian Mohammed Shia al-Sudani.

Harris, ale cărei remarci au fost directe și puternice, este urmărită pentru capacitatea sa de a conduce în mijlocul întrebărilor legate de vârsta lui Biden, în timp ce acesta își caută un al doilea mandat. Are 81 de ani, iar Trump are 77.

"Să nu ne înșelăm, poporul american va face față acestui moment, iar America va continua să conducă", a spus Harris, remarci menite să asigure europenii că Biden va fi reales.

Campania de realegere prezidențială a lui Biden a lansat vineri un nou spot publicitar de un minut, criticându-l pe Trump pentru abandonarea NATO. Ei au planificat să transmită reclama către 2,5 milioane de alegători americani din Michigan, Wisconsin și Pennsylvania, care își trag strămoșii din statele NATO care se învecinează cu Rusia.

Invazia Rusiei în Ucraina a adus războiul pe un continent care a petrecut decenii încercând să consolideze pacea, sprijinită de angajamentele de securitate ale SUA față de alianța militară NATO, pe care Trump a amenințat să o abandoneze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel