Kamala Harris își va prezenta alegerea de vicepreședinte săptămâna viitoare (surse Reuters)

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Vicepreședintele Kamala Harris va efectua un turneu în statele cheie de pe frontul de luptă electorală, săptămâna viitoare, alături de candidatul său pentru vicepreședinție, potrivit a două surse familiarizate cu planificarea, consultate de Reuters.

Această mișcare sugerează că procesul de selecție a coechipierului său pentru alegerile prezidențiale este aproape finalizat.

Decizia crucială privind alegerea partenerului de cursă electorală a devenit un subiect central de discuție de când Harris a devenit principala candidată a Partidului Democrat pentru alegerile din 5 noiembrie, după ce președintele Joe Biden a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Harris va anunța alegerea sa pentru vicepreședinție înainte de turneul din statele care ar putea înclina balanța electorală fie spre republicani, fie spre democrați în noiembrie, a precizat una dintre surse.

Campania lui Harris nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Pe lista scurtă de candidați luați în considerare se află guvernatorul Kentucky, Andy Beshear, guvernatorul Pennsylvania, Josh Shapiro, senatorul american Mark Kelly din Arizona, guvernatorul Minnesota, Tim Walz, și secretarul de transporturi, Pete Buttigieg.

Luni, guvernatorul North Carolina, Roy Cooper, și guvernatorul Michigan, Gretchen Whitmer, au indicat amândoi că nu mai sunt în cursa pentru vicepreședinție.

Câteva state americane, adesea denumite state de pe frontul de luptă, au decis alegerile prezidențiale în ultimii ani, inclusiv Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

De obicei, campaniile încep să se gândească la alegerea vicepreședintelui după încheierea curselor primare din primăvară, oferindu-le luni de zile pentru a evalua candidații și a decide cine se potrivește cel mai bine din punct de vedere personal și politic.

Harris este obligată să-și aleagă partenerul de cursă electorală într-un interval de timp foarte restrâns. Ea se confruntă cu un termen limită stabilit de Comitetul Național Democrat pentru 7 august, dar decizia este probabil să vină mai devreme, conform surselor.

Eric Holder Jr., fostul procuror general care a condus procesul de selecție a vicepreședintelui pentru Barack Obama în 2008, este cel care evaluează candidații lui Harris prin intermediul firmei sale de avocatură, Covington & Burling.

Candidații își demonstrează informal abilitățile pentru acest post, participând la emisiuni și opriri de campanie pentru a arăta ce ar aduce pe biletul electoral al lui Harris.

De exemplu, Shapiro a oferit un discurs plin de entuziasm despre Harris în suburbia Philadelphia, luni.

„Ea nu doar că este pregătită, este extrem de pregătită”, a spus el în fața unei mulțimi entuziaste. „Și știți cine altcineva știe că este pregătită? Donald Trump știe că este pregătită.”

Walz, guvernatorul Minnesota, este creditat cu promovarea noii critici a democraților la adresa lui Trump și a partenerului său de cursă electorală, J.D. Vance, descriindu-i drept „ciudați”.

„Fasciștii depind de faptul că ne întoarcem, dar nu ne este teamă de oameni ciudați”, a spus Walz sâmbătă despre biletele electorale republicane. „Suntem puțin înspăimântați, dar nu ne este teamă.”

Cu alegerea vicepreședintelui iminentă, Kamala Harris își pregătește echipa pentru o cursă electorală crucială, vizitând statele care ar putea decide soarta alegerilor din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel