Kamala Harris se declară „al naibii de speriată” de revenirea lui Trump: Tuturor ar trebui să ne fie frică

Agerpres
Agerpres

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, se declară „al naibii de speriată” de revenirea lui Donald Trump la Casa Albă.

Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, a declarat miercuri, 17 ianuarie, că îi este „al naibii de frică” că fostul republican Donald Trump va reveni la putere în noiembrie, cerând oamenilor să „lupte” împotriva acestei posibilități, scrie Le Figaro.

„Sunt foarte speriată și de aceea călătoresc prin țară (...) Tuturor ar trebui să ne fie frică”, a spus ea în platoul unei emisiuni de televiziune ABC.

„Dar nu trebuie să fugim de ceea ce ne sperie, trebuie să luptăm împotriva lui”, a spus Kamala Harris. Aceste comentarii vin în continuarea celor spuse de Michelle Obama. Fosta primă doamnă a precizat recent că este „îngrozită” de posibilitatea unui al doilea mandat al lui Trump.

Vicepreședintele democrat, colegul candidat al președintelui Joe Biden pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, își sporește călătoriile pentru a mobiliza tinerii, afro-americanii și femeile, în special în jurul apărării dreptului la avort. În cadrul aceluiași turneu, Kamala Harris și-a dezlănțuit loviturile împotriva magnatului republican.

„Iată un om, fostul președinte, care se prezintă promițând, practic, faptul că va fi dictator. Un individ care vrea să se întoarcă la Casa Albă și care spune că este „mândru” că le-a privat pe femeile americane de dreptul de a-și controla propriul corp. Un individ care vrea să fie comandant șef și care recunoaște că ar exploata Ministerul Justiției”, a spus vicepreședintele SUA.

Donald Trump a spus recent că este „mândru” de rolul pe care l-a jucat - prin numirea judecătorilor conservatori - în decizia Curții Supreme de a pune capăt dreptului constituțional la avort în iunie 2022. Acest drept a fost garantat în SUA încă din anii 1970 prin celebra jurisprudență „Roe V. Wade”. În urma deciziei Curții, multe state americane conservatoare au interzis întreruperea voluntară a sarcinii. Apărarea dreptului la avort este un obiectiv major de campanie pentru vicepreședintele actual al SUA.

„Ceea ce face Kamala are un impact puternic asupra femeilor tinere”, a comentat un fost purtător de cuvânt al lui Donald Trump, Kayleigh McEnany.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel