Kanye West, desemnat cea mai antisemită persoană publică în anul 2022

Sursă foto: Instagram - Kanye West
Sursă foto: Instagram - Kanye West

Rapperul Kanye West a căzut în dizgrația fanilor după ce a făcut repetate declarații antisemite.

Rapperul american Kanye West a ocupat primul loc la declarații antisemite în topul făcut de Centrul Simon Wiesenthal din Statele Unite, transmite Agerpres.

Autointitulat Ye, bărbatul de 45 de ani a avut un an 2022 în care și-a alienat o parte din fani după ce a făcut declarații antisemite și a răspândit teorii ale conspirației. Acesta ocupă primul loc în clasament pentru că s-a folosit de rețelele de socializare și numărul mare de urmăritori „pentru a folosi pe post de armă ura, bigotismul și ignoranța”, a declarat joi grupul pentru apărarea drepturilor evreilor.

Ce incidente din 2022 au fost scoase în evidență

Pe lista celor mai notabile incidente antisemite din 2022 se află Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, pe care Israelul îl acuză de părtinire nedreaptă; Autoritatea Palestiniană şi președintele Mahmoud Abbas; atacurile asupra evreilor din Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi în alte zone; şi platforma de mesagerie Telegram, descrisă drept o „hazna” a urii.

Locul al optulea în acest clasament este ocupat de ediţia din acest an, a 15-a, a expoziţiei germane de artă contemporană Documenta, afectată de acuzaţii de expunere de obiecte de artă cu mesaje antisemite.

"În Germania, tabuurile referitoare la ura faţă de evrei continuă să fie încălcate, pe fondul elementelor din guvernul german şi din elita artistică care au sprijinit includerea temelor antisemite la prestigioasa Documenta de către un grup care susţine boicotul Israelului", a declarat centrul.

Istoria institutului

Fondat în 1977, Centrul Wiesenthal, cu sediul la Los Angeles, a devenit cunoscut pentru căutarea la nivel mondial a criminalilor nazişti. Totodată, centrul promovează toleranţa şi lupta împotriva rasismului, antisemitismului, terorismului şi genocidului în întreaga lume.

La scurt timp după deschiderea expoziţiei în oraşul Kassel, la jumătatea lunii iunie, o lucrare cu imagini antisemite a fost descoperită şi eliminată. Alte opere care prezentau stereotipuri antievreieşti au fost identificate ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel