Ai încercat chiflele suedeze cu cardamom, până acum? Dacă nu și ți-ai dori, le poți prepara chiar tu. Iată rețeta de Kardemummabullar...
Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 105 g lapte
- 40 g zahăr
- 40 g unt
- 5 g drojdie proaspătă
- 2 g sare
- 2 g cardamom măcinat
Pentru umplutură:
- 35 g unt moale
- 35 g zahăr brun
- 2 g cardamom măcinat
Pentru ornat:
- 1 ou
- 20 g zahăr perlat
Cum se prepară
Se încălzește laptele. Se adaugă untul peste laptele cald. Se lasă la răcit. Se adaugă drojdia sfărmată peste laptele călduț. Se amestecă. Într-un castron încăpător se adauga 130 g de făină. Amestecul de lapte, unt și drojdie se pune peste făină. Se amestecă până la omogenizare. Se mai adaugă restul de făină, zahărul, sarea și cardamomul. Se amestecă bine. Aluatul obținut se frământă circa 8 minute până devine neted.
Se unge un castron cu puțin ulei, se pune aluatul pentru kardemummabullar, se acoperă cu un prosop curat și se lasă la dospit 60-90 minute sau până își dublează volumul. Pentru umplutură se amestecă untul moale, cardamomul și zahărul brun, potrivit retete.unica.ro. Se dă deoparte.
Când aluatul s-a dospit se scoate din castron, se mai frământă un pic și se întinde în formă de dreptunghi. Se întinde umplutura, în mod egal, pe toată suprafața aluatului. Se împarte aluatul în 3 părți imaginare. Părțile exterioare ale aluatului se aduc, pe rând, peste partea de mijloc a aluatului.
Aluatul obținut se taie în fâșii de aproximativ un centimentru, pe cea mai lungă latură a alutului. Fiecare fâșie de aluat se rulează în formă de spirală. Fiecare spirală se se răsucește în formă de chiflă. Chiflele suedeze se pun pe foaie de copt în tava de cuptor. Se mai lasă puțin la dospit.
Kardemummabullar se ung cu ou bătut și se pudrează cu zahăr perlat (opțional). Se coc la cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 5-6 minute sau până ce capătă o culoare brun-aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News