Kardemummabullar, rețeta. Cum se prepară chiflele suedeze cu cardamom

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com

Ai încercat chiflele suedeze cu cardamom, până acum? Dacă nu și ți-ai dori, le poți prepara chiar tu. Iată rețeta de Kardemummabullar...

Ingrediente

Pentru aluat:

- 200 g făină
- 105 g lapte
- 40 g zahăr
- 40 g unt
- 5 g drojdie proaspătă
- 2 g sare
- 2 g cardamom măcinat

Pentru umplutură:

- 35 g unt moale
- 35 g zahăr brun
- 2 g cardamom măcinat

Pentru ornat:

 - 1 ou
 - 20 g zahăr perlat

Cum se prepară

Se încălzește laptele. Se adaugă untul peste laptele cald. Se lasă la răcit. Se adaugă drojdia sfărmată peste laptele călduț. Se amestecă. Într-un castron încăpător se adauga 130 g de făină. Amestecul de lapte, unt și drojdie se pune peste făină. Se amestecă până la omogenizare. Se mai adaugă restul de făină, zahărul, sarea și cardamomul. Se amestecă bine. Aluatul obținut se frământă circa 8 minute până devine neted.

Se unge un castron cu puțin ulei, se pune aluatul pentru kardemummabullar, se acoperă cu un prosop curat și se lasă la dospit 60-90 minute sau până își dublează volumul. Pentru umplutură se amestecă untul moale, cardamomul și zahărul brun, potrivit retete.unica.ro. Se dă deoparte.

Când aluatul s-a dospit se scoate din castron, se mai frământă un pic și se întinde în formă de dreptunghi. Se întinde umplutura, în mod egal, pe toată suprafața aluatului. Se împarte aluatul în 3 părți imaginare. Părțile exterioare ale aluatului se aduc, pe rând, peste partea de mijloc a aluatului.

Aluatul obținut se taie în fâșii de aproximativ un centimentru, pe cea mai lungă latură a alutului. Fiecare fâșie de aluat se rulează în formă de spirală. Fiecare spirală se se răsucește în formă de chiflă. Chiflele suedeze se pun pe foaie de copt în tava de cuptor. Se mai lasă puțin la dospit.

Kardemummabullar se ung cu ou bătut și se pudrează cu zahăr perlat (opțional). Se coc la cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 5-6 minute sau până ce capătă o culoare brun-aurie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel