Karidopita este o prăjitură grecească delicioasă, cu nucă. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
3 ouă
150 ml ulei
100 ml lapte
250 g zahăr
4 g scorțișoară măcinată
0.5 g nucșoară dată pe răzătoarea cea mai mică
1 bucată cuișoare măcinată
150 g pesmet (preferabil de la pâine neagră)
7 g praf de copt
150 g nuci măcinate
răzătura de la o jumătate de lămâie
Vezi și: Tort din 3 ingrediente, fără coacere. Cum se prepară
Sirop
200 g zahăr
200 ml apă
2 batoane de scorțișoară
50 ml coniac sau brandy
Cum se prepară
Se amestecă ouăle, uleiul, laptele, zahărul, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele. Într-un castron separat se amestecă pesmetul, nucile (păstrăm o parte pentru decor), praful de copt și coaja de lămâie. Amestecul de ingrediente uscate se adaugă peste amestecul de ouă, potrivit retete.unica.ro.
Într-o tavă de copt (aproximativ 30×20) se întinde aluatul uniform. Se coace timp de 40 de minute sau până trece testul scobitorii. În timp ce prăjitura se coace la cuptor, se face siropul. Toate ingredientele pentru sirop se amestecă într-o crăticioară și se aduc la fierbere. Apoi se oprește focul.
Prăjitura se lasă la răcit circa 30 de minute înainte de a fi secționată în romburi direct în tavă. Aceste tăieturi vor ajuta ca prăjitura să se însiropeze uniform. Siropul se reîncălzește și se toarnă peste prăjitură. Karidopita se lasă se se odihnească (ideal ar fi peste noapte) pentru ca prăjitura să absoarbă tot siropul. Prăjitura se decorează cu nucă tocată și răzătură de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News